Ifølge planen offentliggør de svenske myndigheder om et par uger en rammeaftale, som i 2013 giver myndighederne mulighed for i stor stil at investere i cloud-tjenester og -applikationer.
"Vi er i princippet færdige. Jeg kan ikke give en præcis dato, men det drejer sig sandsynligvis om et par uger," siger Daniel Melin, it-indkøber hos Statens indkøbscentral under Kammarkollegiet til ComputerSweden.
Rammeaftalen kommer til at omfatte en grundlæggende cloudbaseret Officepakke og kontorapplikationer til e-post, kalender og adressebog.
Et af kravene i aftalen er, at alle tjenester og komponenter skal kunne nås gennem en browser. De forberedende øvelser har Kammarkollegiet arbejdet med gennem det seneste år godt og vel, skriver ComputerSweden.
Kan begynde i Q1 2013
Vurderingen er, at hvis forhandlingerne falder på plads her til efteråret, kan den færdige rammeaftale være klar til brug i slutningen af første kvartal 2013.
Hidtil har den svenske udgave af den lov, som beskytter mod spredning af personfølsomme oplysninger fået de offentlige myndigheder i Sverige til at indtage en afventende holdning.
Nu har det svenske datatilsyn så bestemt, at myndighedernes brug af cloud-tjenester kan kombineres med bestemmelserne om beskyttelse af personfølsomme oplysninger. Samtidig har datatilsynet kritiseret den svenske Salems Kommune for at bruge cloud-tjeneste Google Apps, fordi brugen af den tjeneste bryder loven om beskyttelse af personfølsomme oplysninger på flere punkter.
Herhjemme droppede Odense Kommune i sidste måned planer om at bruge Google Apps til elevplaner og lignende efter to års forberedende arbejde. Datatilsynet vendte tommelen nedad, ikke mindst fordi personfølsomme oplysninger om EU-borgere skal hostes indenfor EU's fysiske grænser, og det kan Google ikke garantere, at de bliver.