Læs også:
Sådan håndterer du BYOD uden at blive vanvittig
Computerworld News Service: Mange medarbejdere arbejder ulønnet op til 20 timer ekstra om ugen som resultatet af såkaldt bring your own device, BYOD, der indføres i stadig flere virksomheder.
En tredjedel af de mobile medarbejdere slår aldrig apparaterne helt fra i deres fritid, viser en undersøgelse i den kvartårlige Mobile Workforce Report fra iPass.
Tallene fra iPass er baseret på en spørgeundersøgelse blandt 1.200 mobile medarbejdere fra hele verden og viser, at kun otte procent afholder sig helt fra arbejdsrelaterede opgaver, mens de er på ferie.
Rapporten fremhæver også, at 92 procent af de mobile medarbejdere "nyder den arbejdsmæssige fleksibilitet" og er "tilfredse" med den længere arbejdstid.
Faktisk efterspørger 42 procent "endnu større fleksibilitet i forhold til deres arbejdspraksis."
Det betyder BYOD for arbejdet
"BYOD er i praksis ved at skabe en generation af produktive arbejdsnarkomaner, hvor mange medarbejdere tilsyneladende med glæde arbejder, selvom de egentlig har fri, i bytte for friheden til selv at vælge hvor og hvornår de arbejder," kommenterer Rene Hendrikse, der er vice president for iPass EMEA.
"De mobile medarbejdere ønsker at hjælpe deres virksomheder til at forblive konkurrencedygtige i et hektisk og krævende forretningsmiljø, og af denne grund opfordrer næsten halvdelen af alle virksomheder nu aktivt til fleksible arbejdsforhold."
Ikke desto mindre advarer iPass dog om, at medarbejderne risikerer at ende med bogstavelig talt at betale prisen for denne fleksibilitet: 18 procent betaler selv for deres mobile dataabonnement, hvilket er seks procent flere end sidste år.
Videokonferencer hitter
Spørgeundersøgelse kigger også på fremvæksten af video-kommunikation.
67 procent af de mobile medarbejdere bruger applikationer til videokonference og / eller videochat i højere grad, end hvad der var tilfældet i 2011.
Skype er den mest populære teknologi på området og er førstevalg for 70 procent af de mobile medarbejdere, mens 36 procent bruger en platform fra Cisco.
Herefter foretrækker 29 procent Apple FaceTime, mens 13 procent vælger Google Talk i Gmail til videochat.
19 procent af de mobile medarbejdere svarer, at deres virksomheder ikke stiller nogen sikkerhedsmæssige krav i forbindelse med adgang til arbejdsrelaterede data via smartphones og tablets.
Oversat af Thomas Bøndergaard.
Læs også: