Artikel top billede

Hemmelig Apple-skrue var "socialt eksperiment"

En helt ny type asymmetrisk kærv på skruer i kommende Apple-produkter skulle angiveligt afholde brugerne fra at åbne hardwaren og rode med indmaden. Nu er sandheden om skruen kommet frem.

Gæsterne på it-nyhedssites vader i disse dage til knæene i historier om en kommende iPhone 5 (en rygtestrøm, som ComON naturligvis holder sig for god til at svømme i).

For nylig kunne man på sites som Macworld og Wired samt en masse andre mindre kendte steder og på blogs og i Twitter-universet læse historien om en ny type skrue, som Apple agtede at anvende i sine kommende produkter.

Skruen var udstyret med en helt ny og speciel type kærv, som ingen kendt skruetækker ville kunne dreje.

"Apple arbejder måske med en tophemmelig asymmetrisk skrue, som kan holde dig ude af dine devices for evigt," bekendtgjorde bloggen Cult of Mac, der var det første sted, hvor historien blev bragt. 

Men som den opmærksomme ComON-læser formentligt har gættet for længst, er den hemmelige skrue et fupnummer.

Bagmændene bag historien har stået frem og fortalt, at de kun uploadede et konstrueret foto med og en manipuleret email til Reddit for at se, hvordan rygte-historier breder sig på nettet.

Det var udelukkende et socialt eksperiment, forklarer Lukasz Lindell fra det svenske webproduktionsfirma Day4. Det var dette firma, som ifølge denne blog stod bag hele den forskruede løgnehistorie.

Svenskerne har, siden skrue-historien kom frem, holdt omhyggeligt øje med, hvordan den udviklede sig på nettet. Generelt tog de medier, der gengav historien, forbehold ved at understrege, at der var tale om et "rygte". Men at dømme efter kommentarerne under artikler tog læserne ikke disse forbehold til sig. De opfattede generelt nyheden som faktuel, skriver Lukasz Lindell.

Spørgsmålet er så, om svenskernes lille mediestunt er stort nok til at få læsere og netjournalister til at forsøge at blive mere kritiske.

Svaret blæser i vinden, for samtidig fortsætter mængden af "nyheder" om teknikken i den næste telefon fra hemmelighedsfulde Apple - eller den seneste dims fra firma X - som en medie-skrue uden ende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere