Artikel top billede

Manifest: Sådan ser fremtidens web-standarder ud

Tre helt centrale organisationer for internettets udvikling forsøger i et manifest at enes om fremtidens web-standarder.

Læs også:

Udvikler: Her skal du passe på med HTML5 og CSS3

Berners-Lee: Sådan bliver fremtidens internet

HTML, CSS, JavaScript, SVG.

Det er nogle af de standarder, webløsninger bygger på. Standarderne sikrer, at løsningerne kan spille sammen i forskellige browsere og på forskellige enheder med varrierende skærmstørrelser og input-teknologier.

Behovet for at udvikle nye versioner af standarderne og helt nye teknologier er derfor på ingen måde for nedadgående, hvilket ses med eksempelvis HTML5 i disse år.

Måske det er en af grundene til, at de centrale internet-organisationer World Wide Web Consortium (W3C), IEEE og Internet Engineering Task Force (IETF) i øjeblikket arbejder på et slags manifest, der skal sikre internettets fremadrettede udvikling.

Et nyt paradigme

IETF-formand Russ Housley opfordrer til, at man kommer med kommentarer til indholdet, hvilket kan tyde på, at man endnu er et stykke vej fra den endelige version.  

I udkastet skriver organisationerne, at internettets markante succes ikke ville have været mulig uden en standardisering af de underliggende teknologier.

Derfor er dokumentet tænkt som et manifest, der kan sikre den fremadrettede succes.

"Vi tilslutter os et moderne paradigme for globale standarder, hvor globale markedsøkonomier ved hjælp af teknologiske fremskridt driver udbredelsen af standarder uanset deres formelle status," lyder indledningen.

"I dette paradigme understøtter standarder interoperabilitet, global konkurrence, de bliver udviklet i en åben og inddragende proces og bliver frivilligt adopteret globalt," lyder det desuden.

Det skal de skrive under på

Herefter listes nogle nøgleord og- sætninger for, hvordan man lever op til dette moderne paradigme.

Det handler ifølge organisationerne blandt andet om samarbejde og respekt organisationerne imellem, og at man overholder en række grundlæggende principper - herunder at ingen parter er for dominerende, at der er gennemsigtighed, og at der lægges vægt på fællesskabets styrke.

Samtidig skal de standarder, man vedtager, muliggøre "global interoperabilitet, skalerbarhed, stabilitet og elasticitet," hedder det den i dokumentet.

Du kan læse hele manifest-udkastet her.

Læs også:

Udvikler: Her skal du passe på med HTML5 og CSS3

Berners-Lee: Sådan bliver fremtidens internet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere