Artikel top billede

(Foto: NOKIA /)

Nokia-nedtur fortsætter med uformindsket styrke

I årets første seks måneder har Nokia tabt mere end 16 milliarder danske kroner, viser Nokias seneste tal. Men alligevel er investorerne beroliget, fortæller analytiker.

Læs også: Nokia fyrer 10.000 mand

Top-opgør: Nokia sætter nøglepersoner på porten

Fordums storhed synes at ligge flere og flere lysår væk for den finske mobilproducent Nokia, der netop har fremlagt endnu et blødende halvårs- og kvartalsregnskab.

Mere end 16 milliarder kroner (2166 millioner Euro), eller hvad der svarer til en halv Øresundsforbindelse har den tidligere verdensetter på mobilscenen tabt på bare et halvt år.

Det seneste halve år er omsætningen fra salget af smartphones faldet med 45 procent fra cirka 5,9 millarder Euro året før til 3,2 milliarder Euro.

"Det er et meget dårligt kvartal og markant dårligere end forventet. Overordnet understreger det, at de fortsat er voldsomt udfordret i deres omstillingsproces. Deres forventninger til næste kvartal er også meget under, hvad jeg havde forventet," lyder det fra analytiker Morten Imsgard fra Sydbank, som alligevel fremhæver et par lyspunkter i mørket.

"Skal man se på det positive, så sælger de fire millioner Lumia-telefoner, og salget af deres billige telefoner overgår mine forventninger. Det er uhyre vigtigt, at de klarer sig godt i den del af markedet," lyder det fra Morten Imsgard om udviklingen det seneste kvartal.

I USA omsætningen fra mobil/smartphones faldet med 60 procent de seneste tre måneder, mens faldet i Europa lyder på 17 procent.  I Asien går salget frem med 17 procent.

Men trods de overvejende negative tendenser formår regnskabet alligevel at berolige de investorer, der har været bange for, at kassen skulle være ved at være tom.

"På bundlinjen ser tabene voldsomme ud, men det er ikke alt sammen cashflow-relateret. Blandt andet spiller nogle nye finske skatteregler ind, så ser man på, hvad Nokia taber af reelle penge, ser det bedre ud end frygtet. De dræner ikke så meget i deres kassebeholdning som frygtet."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere