Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Malware skjulte sig i app-butik i flere uger

Ny afsløring viser, at man ikke kan stole på software i de officielle app stores. En trojaner i Google Play blev først opdaget efter en halv måned.

Symantec har igen fundet malware i den officielle app-butik til Android-platformen, Google Play. Det usædvanlige er, at trojaneren har ligget i app-butikken i flere uger uden at blive afsløret som malware. Der er tale om to programmer, "Super Mario Bros" og "GTA 3 Moscow City", som er hentet mellem 50.000 og 100.000 gange.

Malwaren bruger altså navne fra populære spil for at få folk til at downloade softwaren. Men programmøren har flere tricks i ærmet. Trojaneren bruger en såkaldt "staged payload", hvor den første, harmløse del af programmet bliver uploadet til Google Play.

Når brugeren har hentet denne komponent, tager den selv kontakt til nettet og installerer en anden komponent fra Dropbox, som sender sms-beskeder til et dyrt betalingsnummer i Øst-Europa.

Det er så smart programmeret, at denne komponent afinstallerer sig selv når de dyre sms'er er sendt for at sløre sporene.

Google bruger ellers en automatisk proces kaldet Bouncer, som scanner efter malware, spyware og trojanere. Men Bouncer kan altså snydes ved at dele programmet i flere dele. I Apples App Store har man ikke samme problem. Her er der meget streng kontrol med alle apps.

Malware er et stigende problem på Android-platformen. Forleden blev det første Android-botnet opdaget.

Samtidig advarer Trend Micro om, at antallet af malware-applikationer til Android er steget fra 10.000 til 20.000 på en enkelt måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere