Knap to år efter, at den forurettede danske virksomhed anmodede det europæiske varemærkekontor (OHIM) om at annullere Logicas varemærke i Danmark, er der kommet en afgørelse i sagen.
Den lille århusianske virksomhed Logiva protesterede i sommeren 2010 mod Logicas registreringen af EU-varemærket i Danmark. Logiva fandt navnesammenfaldet uhensigtsmæssigt, da de to selskaber sælger ensartede eller identiske produkter og løsninger.
Få overblik over sagen her:
Lille dansk firma vil tvinge Logica til nyt navn
Navne-strid: Sådan bliver kampen om navnet Logica
OHIM har i juni givet Logiva medhold i protesten og ophævet registreringen i de varemærkeklasser, der relaterer sig til Logivas forretningsområder. Det drejer sig om alt fra software og hardware til diverse kommunikationskanaler og researchområder.
Afgørelsen fratager altså ikke juridisk Logica navnet, men selskabet har ikke længere eneret til at benytte det. Med annulleringen af varemærket er der dog åbnet op for, at Logiva kan sagsøge Logica for at have krænket deres navn og forretning i Danmark.
Skønt Logiva ikke har et registreret varemærke, har virksomheden markedsført sig og sine produkter i Danmark under navnet siden år 2000. Dermed har virksomheden gjort "Logiva" til sit varemærke og har dermed ret til at forsvare navnet som et beskyttet varemærke.
Hvorvidt Logiva går videre med sagen i fogedretten, har virksomheden endnu ikke taget stilling til. Logivas bestyrelsesformand Carsten Rhod Gregersen oplyser til CRN, at Logiva først har forsøgt at indlede en dialog med Logica. Det er der imidlertid ikke kommet en løsning ud af.
Fremtiden for navnet Logica i Danmark er derfor endnu uvis. Det eneste, der er sikkert, er, at Logica ikke længere har EU-beskyttet ret i navnestriden.
Det har ikke været muligt at få en kommentar på afgørelsen fra Logica.