Nyt udviklerværktøj til Office XP fra Microsoft

Udviklere kan på Internet hente en gratis værktøjspakke til programmering og anvendelse af Smart Tags i Office XP. Med Smart Tags kan man linke fra dokumenter til programfunktioner.

Smart Tags

Microsoft lancerer en ny teknik til at koble informationer og programfunktioner i Office XP, kaldet Smart Tags. Udviklere kan på Internet gratis hente en værktøjspakke til anvende Smart Tags.

Smart Tags er en nyhed, som Microsoft introducerer sammen med Office XP. Det er links, der kan koble indhold i Office-dokumenter sammen med relateret indhold, som befinder sig på servere, web-sider og i filer. For eksempel kan de bruges i et Word-dokument, hvor der står fakturanumre. Med Smart Tag kan der udføres kontrol af fakturanumre, vises status eller vise leverandørens web-sted, uden at brugeren skal starte andre applikationer.

Tags er koder i dokumenter og data, der angiver, hvordan informationer skal behandles. Smart Tags ligner hyperlinks, som kendes i det klassiske web-sprog HTML. Men Microsoft har udvidet sine nye tags på to punkter:

  • Smart Tags har automatisk genkendelse af data typer
  • Smart Tags er tættere koblet til COM-baserede funktioner og operationer

    Her skal det bemærkes, at COM, Component Object Model, er Microsofts grundlæggende arkitektur for programobjekter. For så vidt giver Smart Tags en dynamisk kobling mellem dokumenters informationer og programmers handlinger.

    Download SDK

    Download Microsoft Office XP Smart Tag SDK

    Microsoft har lavet et Software Development Kit (SDK) til dem, der vil starte på at arbejde med Smart Tags. Denne udviklerpakke, Microsofts Office XP Smart Tag SDK, indeholder dokumentation og kodeeksempler, så du kan komme i gang med at bruge det.

    SDK'et indeholder referencedokumentation af programmeringsinterfacet (API) til ISmartTagAction og ISmartTagRecognizer. Pakken indeholder anvisning til at bygge en simpel smart tag DLL i Microsofts Visual Basic samt i Microsofts Visual C++. Udviklerne hjælpes på vej med tutorial og eksempler.

    Men der er også anvisning på at bruge Smart Tags uden brug af programmering, idet der bruges XML. Desuden kan Smart Tags indsættes direkte i web-sider.

    Du finder download af Smart Tag Software Development Kit på adressen her:
    http://www.msdn.microsoft.com/office/. Det skal bemærkes, at du kan ikke installere værktøjspakken med mindre, at du som minimum allerede har Office 2000 installeret.

    Microsoft oplyser, at der i dag er flere end 2,6 millioner udviklere til Office platformen.

    Office XP og Web komponenter

    Office XP

    Office XP indeholder andre nye muligheder end de beskrevne Smart Tags. Microsoft kommer også med:

  • XML understøttelse. Office XP kan bruge XML som filformat i Excel og Access. Med XML-understøttelse kan Office XP og dokumenterne herfra integreres med andre XML-baserede applikationer.

  • Office Web komponenter. Med nye web-funktioner kan virksomhederne bruge Excel regneark, grafer og pivot tabeller i web-applikationer. Web komponenterne kobler Office-dokumenter til web-anvendelser, så der er mindre behov for at ændre format og koder til web-brug. Dokumenterne kan lægges på et intranet, hvor medarbejderne kan redigere og analysere dem via et web-interface.

    Web komponenter

    Web komponenter introducerede Microsoft i Office 2000. Der er tale om en samling ActiveX-kontroller, som kan bruges til funktionel håndtering af regneark, grafer og andre data i web-sider. Når browseren Internet Explorer viser dokumenter, der indeholder Office Web komponenter, så kan du i browseren arbejde aktivt med dataene - det vil sige, at du har mulighed for redigering, sortering, zoom og ændre fremvisning af informationer. Funktionaliteten hertil ligger i Web komponenterne med deres ActiveX-kontroller.

    Office Web komponenter er programmérbare, så udviklere kan anvende dem til at lave interaktive web-sider. Microsoft oplyser, at komponenterne kan programmeres i mange forskellige udviklingværktøjer herunder Microsoft FrontPage, Access data access pages og Visual Basic. Office Web komponenter kan publiseres direkte fra Microsoft Excel med minimalt arbejde.

    Der er tre komponenter: Spreadsheet Component, Chart Component og PivotTable Component. Hver af disse komponenter har tilknyttet en ActiveX-kontrol og objekter.

    Hertil kommer en fjerde ActiveX-kontrol, som kaldes Data Source control. Den bruges i Access til at koble de andre komponenter sammen med deres datakilder. Alle Office Web komponenter og Data Source control ligger i en og samme DLL (Msowc.dll).




  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Hewlett-Packard ApS
    Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere