Artikel top billede

Frank Mortensen: Vi fordobler forretningen på tre år

Licensspecialisten A Gain er blevet opkøbt og blevet en del af den norske koncern Inmeta Crayon. "I løbet af tre år fordobler vi forretningen," siger den nye danske direktør Frank Mortensen.

I forgårs blev det offentliggjort, at den norske Inmeta Crayon-koncern overtager samtlige aktier i den danske licensrådgiver A Gain.

I dag løfter den kommende administrerende direktør for Crayon i Danmark Frank Mortensen sløret for sine ambitioner og om bevæggrundene for at sælge sin virksomhed.

Ambitionerne for vækst fejler ikke spor i den nye virksomhed. Ifølge Frank Mortensen skal forretningsomfanget fordobles, og tre til syv nye lande skal erobres - det hele i løbet af de kommende tre år.

"Det er fedt, at vi har en kapitalfond som Norvestor som hovedaktionær. Det betyder, at vi fra starten er en stærk nordisk virksomhed, som skal rejse ud i Europa og fange de spillere, der er derude. Om vi når det som planlagt, vil så vise sig. I øvrigt skal væksten ikke bare komme fra nye lande, men også fra de eksisterende lande. Vi må se, om vi kan fordoble forretningen i både Danmark, Norge, Sverige og Finland inden for de næste tre år også," siger en optimistisk Frank Mortensen.

Den danske direktion

Crayons nuværende administrerende direktør Charlotte Schnack og Frank Mortensen kommer til at udgøre direktionen i Danmark, og Mortensen bliver også en del af koncernledelsen, som består af de respektive landeansvarlige med koncernchef Jarl Øverby øverst i pyramiden.

I Danmark er forretningsområderne fordelt, så Charlotte Schnack tager sig af SPLA (Services Provider License Agreement) og kundeafdelingen, mens Frank Mortensen tager sig af Microsoft softwarespecialisterne og SAM (Software Asset Management), solution-området og økonomien. Endelig får Ulrik Roland ansvaret for processen med at få det bedste fra de to virksomheder til at gå op i en højere enhed på koncernplan.

Hvad får dig til at opgive din egen virksomhed?
"Det er jo drømmen om at tage A Gain til 'the next level', og i øvrigt føler jeg ikke, at jeg opgiver min virksomhed. Jeg har den stadig, men deler den bare med lidt flere, end jeg gjorde tidligere. Derudover er jeg jo også blevet en stor aktionær i den nye virksomhed. Nu gælder det om at gøre os til Europas bedste, og det har vi hverken kompetencerne, erfaringen eller de økonomiske kræfter til at gøre på egen hånd i A Gain."

A Gain er faktisk en stærkere virksomhed end Crayon i Danmark. Hvorfor så sælge?
"Crayon i DK er bare et andet sted i sin udvikling, end vi er. Hvis vi går tilbage i vores udvikling til der, hvor Crayon er nu, så var vi i samme position. Der, hvor man investerer rigtig meget for at få et afkast. Jeg synes egentlig, at Crayon er nået imponerende langt i Danmark. Nu kommer jeg på hold med nogen, der har vist, at de kan tage en forretning fra et land til et andet. Den rejse vil jeg gerne med på."

Måske mange millioner

Hvad fik I for A Gain?
"Ha ha, jeg har skrevet under på en aftale om ikke at offentliggøre prisen," siger Frank Mortensen, som heller ikke vil sige noget om, hvor tæt Lars Krull rammer med sit gæt i artiklen Crayons opkøb forgylder Frank Mortensen.

"Jeg har fået aktier, så det er et spørgsmål om, hvad de aktier kaster af sig," siger Frank Mortensen, som synes, at det er vigtigere at han har fået en betydelig aktiepost i Inmeta Crayon-koncernen end et kontant beløb.

De aktier som Frank Mortensen og hans A Gain medstifter Ulrik Roland har fået, gør dem til henholdsvis den tredje- og sjettestørste aktionær i koncernen.

"Jeg tror, at de aktier i den nye Inmeta Crayon-koncern er en rigtig god investering, slår Frank Mortensen fast.

I løbet af det kommende år skal det nye Inmeta Crayon også finde nye lokaler. I Jylland, hvor A Gain har kontor i Silkeborg og Crayon i Århus, skal der findes et nyt fælles kontor i Århus. På Sjælland flytter de to virksomheder i første omgang sammen i A Gains lokaler i Herlev, men med den forventede vækst in mente skal der også findes et nyt sted at være i København inden for en overskuelig fremtid.

Læs Mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere