Artikel top billede

Intel mener at Android kører dårligt med flerkerne-chips

Det mobile operativsystem kan ikke udnytte processorer med flere kerner, mener Intel, som selv sælger en single-core Atom-processor til smartphones.

I et interview med The Inquirer kritiserer Intels mobilchef Mike Bell den indbyggede thread-håndtering i det mobile operativsystem Android. Ifølge Intel er Android ikke i stand til at udnytte flerkerne-processorer. I nogle tilfælde bliver ydelsen faktisk dårligere, hvis man tilføjer endnu en kerne.

Intel sælger selv sin nye Medfield Atom-processor til smartphones, som kun har en enkelt kerne, og den kommer på et tidspunkt, hvor de fleste af de store leverandører af ARM-chips fokuserer på dual- og quad-core-chips.

Derfor er spørgsmålet, hvordan Intel kan hævde sig på dette marked med en single-core-processor. Men Intel argumenterer altså med, at Android slet ikke er i stand til at udnytte de hurtige multi-core-chips.

"Vi har kørt vores egne tests, og i nogle af de scenarier, som vi har set, er det faktisk en ulempe at bruge to kerner, fordi thread-scheduling ikke er implementeret rigtigt," siger Mike Bell.

Intel mener, at det er chip-leverandørerne, som har ansvaret for den dårlige ydelse af multi-core-processorer.

"Som det er lige nu, kan Android ikke udnytte flere kerner så effektivt, som det burde, og jeg mener, det er leverandørerne, som burde have løst dette problem, men det har de ikke gjort," siger Bell.

Intel kommer også selv med en multi-core Atom-chip til smartphones på et tidspunkt, men først når man er sikker på, at Android faktisk kan udnytte alle kernerne. De første smartphones med Intel-chips er netop kommet på markedet i Europa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere