Artikel top billede

Manual: Sådan ødelægger man internettet

Glem virus og hacker-angreb. Her er opskriften på, hvordan man destruerer internettet for alvor.

Læs også:
Tæt på Anonymous: Sådan er gruppen organiseret

Det ligger Computerworld fjernt at opfordre til ulovligheder i almindelighed og terrorisme i særdeleshed. Og da især ikke, når det går ud over vores allesammens yndlingsinfrastruktur, internettet.

Alligevel er den artikel, der findes på online-magasinet Gizmodo.com sært fascinerende læsning. Den giver et ganske realistisk bud på, hvordan det er muligt at lukke hele internettet, som de anonyme hackere Anonymous truede med for nylig.

Det er blot ikke hackere eller virus-magere, der kan gøre det. Det er internettets netværk i netværk i netværk alt for modstandsdygtig overfor. Angrebene kan genere, javist, men ikke ødelægge. Der er for mange redundante systemer til, at det kan lade sig gøre.

Men internettet består i virkeligheden af plastic, jern, fiber, kobber og printplader, så skal nettet ned med nakken, er det den fysiske infrastruktur, der skal angribes.

Frem med økserne

Det kræver som udgangspunkt adskillige tusinde personer, der handler samtidig over alt i verden. Alene den koordinering vil formentlig være for uoverkommelig at udføre, men hvis vi lader som om, det kan lade sig gøre, ser planen ifølge Gizmodo således ud:

Der er brug for bomber og økser, så er det sagt. Økserne skal bruges på de undersøiske kabler, der forbinder verdensdele og lande.

Dem lister artiklen og de er relativ lette at finde - ved hjælp af nettet, selvfølgelig.

For eksempel finder vi to vigtigt søkabler i New Jersey, USA, som udpeges ganske præcist i Google Maps. Derudover er der en række afgørende kabler i Singapore, Tokyo, Marseilles, Chennai og så videre.

Gizmodo-artiklen lister pædagogisk alle verdens kommunikationskabler og deres placering, så Dragør, Gedser, Blaabjerg og Rødby Havn er med på listen.

Ud med datacentrene

Også de mest betydningsfulde datacentre i verden præsenteres ved navns nævnelse. De er lette at finde, og som en ekstra hjælp leverer Google StreetView alle billederne af bygningerne.

Når alle kablerne er skåret over og alle disse datacentre er destrueret, eksempelvis ved hjælp af bomber, samtidig, er det slut med at tweete og handle aktier i hele verden.

Det skræmmende er sådan set ikke, at nogen kan finde på at tænke tanken og servere opskriften.

Det skræmmende er, at det faktisk kan lade sig gøre, og at den fysiske infrastruktur, der holder hele verdens internet kørende, ikke er bedre beskyttet end tilfældet er.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere