Læs også: KMD hårdt presset: Udleverer sine priser.
I et brev dateret den 31. maj 2012 sender Kombit´s direktør Hans Berthelsen beskeden om, at Kombit nu har fået de ønskede priser tilsendt fra KMD.
Igennem længere tid har parterne været i totterne på hinanden.
Men nu skulle striden altså være bilagt.
I brevet til landets kommuner skriver Kombit, at man nu vil iværksætte en række prisundersøgelser.
Blandt andet vil man undersøge om der sker dobbeltbetaling til KMD.
Herunder kan du læse brevet i sin fulde længde.
31. maj 2012
KOMBIT har modtaget data fra KMD
KOMBIT har i dag modtaget det datamateriale, som var omdrejningspunktet for den voldgift, som KOMBIT, KL og 10 kommuner tog skridt til at indlede imod KMD.
Endvidere er KMD nu indforstået med, at kommunerne mellem hinanden udveksler pris - og mædgdeoplysninger vedrørende it-løsninger på monopol-området.
Endelig er KMD indforstået med, at deres fortrolighedsbestemmelser ikke gælder i forhold til de rådgivere, som en kommune måtte gøre brug af, herunder KOMBIT.
Det indebærer, at KOMBIT kan udfylde den rolle vi har ønsket og dermed sikre et samlet overblik over betalinger på monopolområdet.
Til den opgave indhentede KOMBIT i 2011 bemyndigelser fra alle kommuner i henhold tilo modtagelse, behandling og opbevaringen af kommunernes prisoplysninger vedrørende monopolområdet.
I den forbindelse afgav KOMBIT en fortrolighedserklaræing til alle kommuner.
Som konsekvens heraf udformede KOMBIT samtidig en it-sikkerhedspolitik.
KMD har nu haft mulighed for at se denne it-sikkerhedspolitik, hvilket betyder, at KMD nu ikke længere anser KOMBITs rolle som en et konkurrenceretsligt spørgsmål.
KOMBIT har derfor i dag over for de 10 kommuner og KL tilkendegivet den opfattelse, at der ikke længere er grundlag for den påbegyndte voldgiftssag.
Derimod kan vi nu endelig komme videre i arbejdet med at etablere en baseline for UDK-opgaverne samt etablere en samlet overvågning af betalinger til KMD, således at dobbeltbetalinger kan undgås.
KOMBIT kan også nu få sat gang i prisundersøgelsern af 11 kommuner, hvor vi undersøger prisstigninger på monopolområdet fra 2009 til 2011.
I den kommende tid til det vise sig, om vi får behov for at anmode yderligere kommuner om pris - og mægdeoplysninger.
Skulle prisundersøgelsen vise, at KMD har udsat kommunernes for uretmæssige prisstigninger, så vil KOMBIT sammen med den enkelte kommune rejse krav om tilbagebetaling.
Vi vil fremadrettet holde dig orienteret om den igangværende prisundersøgelse.
Brevets side 2
Såfremt du har spørgsmål til dette brev, skal du være velkommen til at kontakte Louise Dalby eller Felmming Hartwich.
Med venlig hilsen
Hans Berthelsen
Administrerende direktør