Tyskland og flere andre lande lever ikke op til logningskravene i EU. Derfor er Europa Kommissionen tæt på at trække landene i EF-domstolen i Luxembourg.
Det skriver Reuters.
Men logningen af tyskernes opførsel på nettet er tåbelig, og derfor skal de europæiske krav i stedet helt droppes, mener tyske politikere.
Logningskravene blev søsat i 2006. Blandt andet på grund af flere terrorangreb i Europa. Kravene betyder, at internetleverandører og teleselskaber skal gemme oplysninger om e-mailtrafik og telefonopkald.
Danmark og de fleste andre medlemlande har implementeret reglerne lokalt, men det mangler både Tyskland, Rumanien og Tjekkiet, skriver ArsTechnica.
Internetaktivister i landene mener, at EUs logningskrav i mellemtiden har vist sig ligegyldige og ulovlige.
Med henvisning til at overvågning af den type kun må implementeres i EU, hvis den er "nødvendig" og bidrager til en reel beskyttelse, eller hvis den beskytter en gruppes ytringsfrihed.
"Men rapporten om implementeringen fra sidste år viste tydeligt, at datalogning ikke er "nødvendig". Statistik fra medlemsstaterne fra før og efter implementeringen dokumenterer det. Derfor er datalogning utvivlsom ulovligt i EU," siger Joe McNamee fra European Digital Rights.
Glem os
Derfor mener tyskrene, at det er irrellevant at trække landet for domstolen.
Til Ars Technica siger Malte Spitz fra det grønne parti:
"I stedet for at trække Tyskland i retten, så burde EU Kommissionen snarere sløjfe datadirektivet i stedet for at blive ved med at udskyde evalueringen af det."
Borgerretsorganisationen EFF har også kritiseret den europæiske logning for at sætte frygt over frihed på nettet.