Artikel top billede

Nettet bliver mobilt

Mere end halvdelen af internet-trafikken kører over trådløse netværk og mobilnet i 2016, forudsiger Cisco.

Den seneste prognose over internet-trafikken for de kommende fire år fra Cisco forudsiger at den globale ip-trafik vil stige til 1,3 zettabyte i 2016 (en zettabyte svarer til over en milliard terabyte). Der er næsten tale om en firedobling i forhold til 2011, hvor trafikken lå på 369 exabyte.

Men er der også mange andre interessante tal i prognosen. Det forudsiges at WLAN og mobilnet kommer til at stå for 60 pct. af internet-trafikken om fire år. Trådløse netværk vil stige til 50 pct., mens mobilnet kommer til at repræsentere 10 pct. af datatrafikken.

Cisco regner med, at 46 procent af verdens befolkning vil være online i 2016, og det svarer til 3,4 milliarder brugere.

Der skulle også være 18,9 milliarder netopkoblede enheder til den tid - en fordobling i forhold til nu. Det er altså 2,5 enheder for hvert menneske på Jorden.

Den gennemsnitlige bredbånds-hastighed forventes at blive firedoblet fra 9 megabit/s i 2011 til 34 Mbit/s i 2016.

Hvert eneste sekund bliver der overført 1,2 millioner video-minutter (eller mere end 833 dage) over nettet om fire år, lyder prognosen. Det globale antal af video-brugere forventes at blive fordoblet til 1,5 milliarder.

Det ventes at fjernsyn vil udgøre 6 pct. af den private internet-trafik i 2016 (mod 4 pct. i dag), mens pc'er vil falde fra 94 til 81 pct. Her er det så smartphones, tablets og andre enheder, der overtager.

Læs flere prognoser om fremtidens internet-trafik i rapporten fra Cisco.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere