Artikel top billede

Anton Therkildsen, salgsdirektør i Fujitsu, er gift med Bettina, som er campaign manager hos EG A/S. Sammen har de Gustav på otte år og Magnus på seks år. De bor i Hørsholm.

Ny Fujitsu-direktør foretrækker god vin, kaffe og golf

It-profil: Fujitsus ny salgsdirektør kan ikke undvære det høje tempo i it-branchen, men forstår at prioritere sine opgaver.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

It-branchen er et fantastisk sted at være ansat. Der sker hele tiden noget nyt, som er til gavn for virksomheder og borgere, og vi er med til at løse nogle af de store udfordringer, Danmark står overfor de næste mange år frem.
Dynamikken og det høje tempo kan jeg ikke undvære, og så glæder jeg mig utroligt meget til at lære Fujitsu og mine nye kollegaer godt at kende.

Hvad holder du mindst af ved it-branchen?
Der er ikke nogen specifikke områder, jeg holder mindst af, men det er klart, at når et projekt kører skævt, er det aldrig morsomt. Det sker heldigvis sjældent.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
At have fået lov til at bestride nogle spændende job, hvor jeg kunne gøre en stor forskel for kunder og medarbejdere og se ting lykkes.

Og hvad er du mindst stolt af?

Når teamet ikke er lykkedes, og hvor jeg har haft et medansvar.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Det er et svært spørgsmål, for der er mange personer, som har betydet meget for mig - både tidligere chefer og kollegaer. Men det må være Walther Thygesen, som gav mig mit første lederjob - han har været en stor inspiration for mig.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg ville være samme sted - kort og godt.

Hvad laver du om 10 år?
Nu er jeg jo knap nok startet hos Fujitsu endnu, men jeg er sikker på, at Fujitsu rummer mange spændende jobmuligheder, så jeg regner bestemt med at være dér på den lange bane.

Hvilket job ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Så skulle det være noget med ski den ene halvdel af året og god vin og kaffe og lidt golf den anden halvdel af året - livsnyder må det vist være.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

It er og vil altid være en stor del af vores tilværelse, så jeg ser ingen trusler, kun muligheder.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg ville satse mere på it i folkeskolen - børn fra 1. klasse skal lære at bruge it som en fast del af undervisningen, og det kan kun gå for langsomt. Samtidig får vi flere og flere ældre, så vi bliver også nødt til at tænke it ind på en ny måde, så vi kan hjælpe dem med at hjælpe sig selv i endnu større grad.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg prioriterer mine opgaver ud fra, hvad der er vigtigt, og hvad der er relevant at gøre netop nu. Hvis man prøver at gøre alting selv, så går det galt.

Hvordan kobler du af?
Jeg er blevet meget bedre til at koble af, når jeg kommer hjem og til at være til stede med familien. Og så nyder jeg virkelig en løbetur tidligt om morgenen, inden ungerne er stået op. Det frisker kroppen og hjernen op og giver ny energi til dagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere