5 hotte webtjenester du skal kende

Der er massevis af gratis godbidder på nettet, og vi har samlet fem hotte webtjenester, der er værd at bruge tid på. Se dem her.

5 hotte webtjenester du skal kende

Det er nemt at køre på rutinen på nettet.

Ens fem-ti favoritsider pløjes igennem igen og igen, og kun ved sporadiske Google-søgninger lægges vejen forbi ukendt land - ofte i jagten på konkret viden om alt fra efterløn til ferierejser.

Derfor er det nemt at gå glip af nogle af de nye, innovative webtjenester, som er dukket op på det seneste.

Men bryd rutinen og prøv noget nyt.

Vi har samlet fem webtjenester, som er hamrende hotte i øjeblikket, og som er værd at bruge tid på.

Pinterest

En af de mest overhypede webtjenester for tiden er Pinterest.com. Her handler det om at dele billeder på nettet, kommentere dem og tilføje "likes" til dem, man synes om. 

Ja, det lyder ret meget som Facebook med hovedfokus på fotos. Men det ændrer ikke på, at Pinterest har fået massiv opmærksomhed. 

Som navnet antyder, er det muligt at "pinne" billeder på webtjenesten, der fungerer som en virtuel opslagstavle. 

Billederne kan placeres i kategorier som mad, mode, sport og rejser. Takket være sin meget visuelle stil og sine lidt bløde kategorier har Pinterest hurtigt fået ry for at være Facebook for kvinder, men det er nu en overdrivelse. 

Du kan læse mere og prøve Pinterest her

Det kræver i øjeblikket en e-mail-invitation og registrering for at uploade fotos selv, men det er muligt at browse rundt i andres billeder.

Instagram

Facebook betalte for nylig over fem milliarder kroner for Instagram, som er et ultrapopulært og gratis socialt medie med fokus på billeddeling. 

Kort fortalt giver Instagram dine kedelige mobilfotos en omgang tryllestøv, så de kommer til at ligne gamle billeder fra 1960'erne og 1970'erne taget med Kodak- eller Polaroid-kameraer. 

Det er muligt at få Instagram som app til både Android og iPhone, og ens manipulerede billeder kan let deles med omverdenen på sociale medier som Facebook og Twitter. 

Instagram har på to år fået 40 millioner brugere, og 10 millioner af dem er kommet til den seneste måned. 

Du kan læse mere om Instagram her
 

Her kan du downloade Instagram til din Android-telefon
 

Her kan du downloade Instagram til din iPhone

Google Drev

Onlineharddiske er fremtiden, og det er her, dine filer, fotos og videoer kommer til at bo.

Google lancerede for nylig sin gratis webtjeneste Drev (Drive på engelsk), som giver brugerne fem gigabyte lagerplads. 

Drev er tæt integreret med Google Dokumenter, der er søgegigantens bud på et online kontorprogram. 

Det er muligt at arbejde sammen online om dokumenter, regneark og præsentationer med flere personer samtidig, og der kan tilføjes og besvares kommentarer. 

På Google Drev kan fotos, dokumenter og andre filer desuden deles med udvalgte personer. 

Hvis du gerne vil have Drev som mappe på din pc, så du slipper for at bruge browserne, kan du installere det på din Mac eller pc. 

Der er også udviklet en mobilapp til Android, der giver nem adgang til Google Drev. 

Du kan læse meget mere og prøve Google Drev her

Microsoft SkyDrive

Microsoft har ligesom Google Drev en gratis online lagertjeneste, og den har modsat søgegigantens nye tiltag eksisteret i flere år. 

SkyDrive hedder tjenesten, der kommer til at være dybt integreret i det kommende styresystem Windows 8, der både vil køre på pc'er og tablet-pc'er. 

Allerede nu er SkyDrive en vigtig del af Windows Phone, der er Microsofts mobile styresystem, som kæmper mod Apples iOS og Android. 

Med en forventet lancering af Windows 8 i løbet af efteråret er der udsigt til, at SkyDrive bliver endnu mere populær end i dag, da webtjenesten dermed giver nem adgang til indhold som dokumenter, fotos og vigtige filer på tværs af mobiltelefoner, tablet-pc'er og computere. 

Microsoft tilbyder syv gigabyte lagerplads til nye brugere, mens ældre brugere i en kort periode har haft mulighed for at opgradere pladsen til 25 gigabyte.

Du kan læse mere og prøve SkyDrive her
 

SkyDrive fås i øvrigt som app til både iPhone (og iPad) og Windows Phone.

Twitter

Selv om Twitter har været her længe, er der ikke mange danske brugere.

Men opmærksomheden og interesseren for webtjenesten er stærkt stigende - ikke mindst takket være den såkaldte Twitter-gate, der begyndte for et par uger siden. 

Her meldte DBU ud, at de danske landsholdsspillere ikke må benytte webtjenesten under det kommende EM, der afholdes i juni i Polen og Ukraine. 

Det var muligvis den bedste danske pr, Twitter nogensinde kunne tænke sig. For hvad er det for en webtjeneste, der er så farlig og forbudt, at DBU ikke vil lade spillerne bruge den?

I virkeligheden er Twitter ikke noget monster, men består af brugernes statusopdateringer og kommentarer på maksimalt 160 tegn. 

Mange sportsstjerner har længe brugt Twitter som direkte talerør til fans, og der skal ikke mange pip til på Twitter, før en besked ender som en historie i et nyhedsmedie. 

Der findes massevis af mobil-apps til Twitter, og derfor er det nemt at kommunikere med omverdenen, uanset hvor man er henne, og følge med i andres opdateringer. 

Du kan læse mere og prøve Twitter her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere