Læserne: Her er vores værste it-indkøb
For nylig bragte vi artiklen "Top 5: Mine værste it-indkøb nogensinde", og vi bad jer læsere om at komme med eksempler på skrækoplevelser med ny elektronik, som bestemt ikke levede op til forventningerne.
Nu har vi samlet de bedste - eller måske nærmere værste - historier, der handler om defekte mobiltelefoner, lunefulde cd-brændere og en bog, som indeholdt "hele" internettet.
Taco-skallen fra Nokia
Tilbage i 2003 ville Nokia ind på spilmarkedet med N-Gage, der både fungerede som mobil og mini-spillemaskine.
Det lød lovende, og forventningerne var enorme.
Men Nokia skuffede fælt sine kunder, blandt andre vores læser Anders Rømer. Han tøver ikke med at udråbe den til sit værste it-køb nogensinde.
Spillemobilen kostede 3.500 kroner inklusive et abonnement i 12 måneder, men telefonen var stærkt selvmordstruet og holdt ikke særlig længe:
"Jeg havde kun haft den i to uger, da jeg fandt ud af, der var en update til den. Hurtig download og opdatering og.... *PUFF*," forklarer Anders Rømer.
Det var umuligt at starte N-Gage, og Anders Rømer fik talt med sit daværende teleselskab og fik en splinterny og opdateret udgave. Men heller ikke den var særlig samarbejdsvillig:
"Jeg købte mit første spil og fik det hurtigt installeret, men mente at loadtiden kunne nedbringes ved at installere spillet på N-Gages interne hukommelse. Og så tænkt, så gjort og *PUFF*," fortæller Anders Rømer.
Endnu en gang døde en N-Gage mellem hænderne på ham, og han ringede og brokkede sig til en stakkels medarbejder hos Nokias tekniske support.
Det endte med, at han fik annulleret sit abonnement og
investerede i en noget mere simpel telefon - der til gengæld ikke døde fuldkommen uventet.
Hele internettet - på bog
Der var engang, da internettet var ungt, nyt og ukendt land. Det var også dengang, da H.C. Henriksen gjorde et af sine værste it-indkøb.
Han var taget til den berømte elektronikmesse CeBit i Hannover i 1996 eller 1997.
H.C. Henriksen kan ikke huske det præcise årstal, men han kan huske, at han blev lokket til at købe bogen "Internet Yellow Pages" på messen.
"Det var simpelthen en telefonbog over internettet, og sælgeren pralede med, at de nu havde ALT indhold fra internettet med i bogen. Og den solgte faktisk rigtigt godt dernede. Den nøjagtige pris husker jeg ikke, men den var rimeligt dyr," fortæller han.
H.C. Henriksen åbnede kun bogen en enkelt gang og fandt den komplet ubrugelig til noget som helst. Derefter endte den på en hylde.
"Der stod den i flere år, indtil en barmhjertig sjæl alligevel lod den komme til gavn - som optænding i en brændeovn."
Død projektor til 10.000 kroner
Projektorer er smarte, hvis du har planer om at bygge en hjemmebiograf.
Men popcornene får en meget bitter smag, når billedet pludselig forsvinder.
Det oplevede vores læser Stefan Christensen, som havde investeret i en projektor fra Acer takket være et overtræk i banken.
Maskinen kostede 10.000 kroner.
"Men glæden varede ikke længe, pæren eksploderede hurtigere end forventet, men lang tid efter de 90 dages garanti, der var på projektorpærer dengang," fortæller Stefan Christensen.
Han valgte derfor at købe en ny pære til cirka 2.000 kroner, men det skulle vise sig at være spild af penge:
"Denne glæde varede heller ikke længe, så eksploderede strømforsyningen i projektoren. Det var kort efter, at garantien på selve projektoren var udløbet," siger Stefan Christensen.
Mobilcirkus med LG Arena
Lige før smartphone-bølgen for alvor rullede ind over landet, foretog vores læser Jørn Nicolaisen et af sine værste it-indkøb.
Han var på udkig efter en ny telefon, og Android var ikke rigtig slået igennem.
Derfor havde Jørn Nicolaisen besluttet sig for at købe en telefon baseret på Microsofts mobile styresystem Windows Mobile, men sådan kom det ikke til at gå.
I stedet endte han med LG Arena:
"Jeg blev overtalt af sælgeren i butikken, som sagde, at LG-telefonen jo understøttede Java. Java havde jeg godt hørt om, og jeg troede, jeg så kunne hente gratis spil på nettet. Det var dog ikke tilfældet, og jeg havde konstant problemer med, at den slukkede af sig selv, og den ikke ville reagere på mine tryk på skærmen," fortæller Jørn Nicolaisen.
Han fik aldrig udnyttet telefonens potentiale, og da den samtidig kun kunne have 250 beskeder i hukommelsen, var der ikke meget smart-telefon over den.
Den endte derfor blot med at blive brugt som almindelig mobil, og oplevelsen har sat dybe spor:
"Jeg har stadig svært ved at købe LG-produkter," siger Jørn Nicolaisen.
Men det er langt fra det eneste produkt, som har været en rigtig dårlig handel for ham. Jørn Nicolaisen husker tilbage på en gammel SCSI-cd-rom brænder, der var mere ustabil end YouSees tv-dækning af fodboldkampe:
"Den fejlbrændte så tit, at jeg ikke rigtigt stolede på den, og cd-skiverne kostede cirka 15 kroner stykket, så det kunne hurtigt blive en dyr forretning, hvis man lige skulle brænde nogle filer," fortæller han.