Stortest af 16X DVD-drev

En ny generation af hurtige dvd-drev er på vej, og denne gang er hastigheden oppe på hele 16x. PC World har i en mini-test kigget på tre af de første drev, der har ramt de danske butikker.

PC World har igen kaldt til test, og denne gang er det dvd-drev, der er blevet undersøgt og målt på kryds og tværs. Vi kontaktede distributører og producenter og fandt ud af, at der indtil videre kun var fire forskellige mærker på det danske marked med den svimlende hastighed 16X. Tre af disse fabrikater ønskede at deltage i testen.

Ingen af de testede drev kom på noget tidspunkt op på den hastighed, som producenterne angiver i forbindelse med afvikling af dvd. Til gengæld kan de alle tre hente data fra cd med mere end de oplyste 40X.

Selv om overførselshastigheden for dvd aldrig kommer op på 16X, er det stadig markedets hurtigste drev, der afløser sidste års model med 12X. Spørgsmålet er så, om vi overhovedet har brug for så høje hastigheder.

I slutningen af 1999 testede vi dvd-drev med seks gange hastighed, og det var dengang ? og i dag ? alt rigeligt til at afvikle film i en fornuftig kvalitet.

Pioneer, der deltager i vores test, erkender da også, at hastigheden på de nye drev i høj grad er et spørgsmål om prestige.

? Jeg forventer, at vi i forhold til hastighed har toppet for en tid. Hastigheden er ikke længere afgørende for afviklingen af dvd-film, men er computeren og grafikkortet af en ældre dato, vil et hurtigt drev kunne give en bedre afvikling, siger Søren Andersen fra Pioneer i Danmark.

Pioneers cd-rom-drev er indtil videre stagneret med en hastighed på 40X, fordi det er mere end rigeligt, og Søren Andersen forventer, at det samme nu sker med Pioneers 16X dvd-drev.

Fyldig omtale af hvert produkt, inklusive baggrunden for karaktergivningen, finder man i PC World nr. 2/2001.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere