Stein Baggers ugerninger skaber ballade og aktivitet i landets retssale flere år efter, han selv blev dømt syv års fængsel i 2009.
Således har IT Factorys revisor KPMG, der af kurator Boris Frederiksen i boet efter it-selskabet er sagsøgt for 987 millioner kroner for svigt, tygget på en dom i Højesteret.
Dommen drejer sig om leasingaftaler hos IT Factory, hvor Stein Bagger har forfalsket bestyrelsesformand Asger Jensbys underskrift, og hvor softwarelicenserne slet ikke eksisterede.
Slagsmålet mellem de to leasingfirmaer i sagen går derfor på aftalerne gyldighed og dermed selvfølgelig spørgsmålet, om hvem der reelt skal betale hvad.
Højesteret konkluderer, at da "softwarelicenserne ikke eksisterede, har Fortis Lease ikke leveret en væsentlig del af sin ydelse".
"De Lage Landen Finans er derfor berettiget til at hæve aftalen med Fortis Lease og kræve tilbagebetaling af købesummen med fradrag af de leasingydelser, der er modtaget fra IT Factory inden dette selskabs konkurs," står der i dommen, der er en lille måned gammel.
KPMG er "godt tilfredse"
Hos revisorgiganten er man godt tilfreds med dommen, fordi selskabet som modtræk til kurators sagsmål har krævet at få afprøvet kreditorers krav.
Og her er, ifølge KPMG, en række lighedspunkter med den afsagte dom. Nemlig særligt vedrørende bedømmelsen af manglende indhold i aftalerne.
"Vi ser en række paralleller til vores sag mod konkursboet efter IT Factory. Vi er enige i Højesterets dom og er godt tilfredse," lyder det fra presse og kommunikationschef Michael Basland fra KPMG.
KPMG ønsker dog ikke at gå længere ind i argumenterne, da man ikke vil føre den kommende retssag i medierne.
I dom nævnes milliard-opgør
I den afsagte dom nævnes netop det milliard-store opgør, hvis tidsplan er usikker.
Her fremgår det, at parterne i den afsluttede Højesteretssag også bliver hevet ind i den store erstatningssag.
"Kurator i IT Factory under konkurs, advokat Boris Frederiksen, har ved brev af 24. november 2010 meddelt, at det krav på cirka 18,6 mio. kr., som De Lage Landen Finans har anmeldt i konkursboet, med en mindre korrektion vil blive indstillet til godkendelse, jf. konkurslovens § 97."
"Det fremgår af brevet, at kurator har lagt til grund, at Stein Bagger har forfalsket Asger Jensbys underskrift på rammeaftalen, og at tegningsreglerne således ikke er blevet fulgt."
"Det er imidlertid kurators opfattelse, at aftalen er bindende for selskabet efter regler om stillings-fuldmagt, tolerancefuldmagt eller adfærdsfuldmagt," står der i Højesteretsdommen.
Imidlertid er KPMG ikke enige i den opfattelse.
"Ved et kreditormøde til fordringsprøvelse, der blev afholdt den 8. december 2010, fremkom det revisionsselskab, der havde været revisor for IT Factory, med indsigelser over for kurators indstilling."
"På denne baggrund skete der udsættelse af prøvelsen af blandt andet det krav, som De Lage Landen Finans har anmeldt. Ved stævning af 4. januar 2011 har revisionsselskabet indstævnet 10 selskaber, herunder parterne i denne sag, med påstand om afvisning af de anmeldte fordringer."
Hvornår disse fordringer vil blive afprøvet, er altså uvist på nuværende tidspunkt, men KMPG glæder sig altså over dommen.
Kurator uenig
Hos kurator Boris Frederiksen er opfattelsen en anden end hos KPMG af dommens betydning for den store erstatningssag mod KPMG og bestyrelsen.
"Dommen har ingen eller maksimalt meget begrænset betydning," siger han også uden at gå ind i en længere juridisk udredning i pressen.
IT Factory-skandalen er blevet kaldt en af landet største nogensinde, hvor langt hovedparten af omsætningen i selskabet viste sig at være varm luft.
To personer er blevet dømt i sagen, nemlig den administrerende direktør Stein Bagger og samarbejdspartneren Mikael Ljungman.
Angiveligt mangler der fortsat mange millioner kroner fra svindelnummeret, der er kanaliseret væk via en stribe selskaber i udlandet.
Revisor-selskabet KPMG er blevet sagsøgt for svigt, ligesom bestyrelsesformand Asger Jensby og bestyrelsesmedlem Henning Børgesen og indklaget for svigt i samme erstatningssag.