Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Email-koks: Forsikringsselskab fyrer alle ved en fejl

Forsikringsselskab kom ved en fejl til at fyre samtlige 1.300 medarbejdere per email.

Det må have været en dårlig fredag i HR-afdelingen hos det engelske forsikringsselskab Aviva.

En medarbejder kom i hvert fald til at trykke på den forkerte knap og opsagde dermed samtlige 1.300 ansatte i virksomhedens asset management-afdeling.

Ifølge The Register udsendte HR-afdeling hurtigt en tilbagekaldelse af e-mailen og en behørig undskyldning til de fyrede. Opsigelsen var alene møntet på en enkelt ansat.

"De fleste opdagede straks, at der var tale om en fejl. Nogen gange går tingene bare galt," udtaler en Aviva-talsmand til Bloomberg.

E-mail stadig mest udbredt

Og det har talsmanden så evig ret i. Det er let at komme ti at sende en e-mail til mange, som faktisk var tiltænkt bare en. 

Derudover er der udfordringen med spam for slet ikke at tale om al den tid, de ansatte bruger på at forholde sig til nye e-mails, relevante som irrelevante.

Det har blandt andet fået det store franske it-selskab Atos Origin til at annoncere, at man helt vil udfase brugen af e-mails over en treårig periode.

Ikke desto mindre er e-mail stadig virksomhedernes foretrukne kommunikationsform.

Det skyldes den lange række af fordele, e-mailen trods alt - i disse instant messaging-tider - stadig besidder:

Alle har en e-mail-adresse. Kommunikationen bliver gemt. E-mails kan arkiveres centralt, og det er muligt at gemme gamle svar og videresendelser på en brugbar måde.

Det kompenserer for, at e-mailen er realtiv langsom, og at man ikke ved præcis, hvornår en e-mail bliver modtaget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere