En insulimpumpe, der pludselig tømmer hele sit indhold på én gang. En pacemaker, der slukker sig selv. Det er nogle af skrækeksemplerne, som bliver fremhævet i en BBC-artikel om hacker-angreb på medicinske implantater.
Sikkerhedsforskeren Jack Barnaby fra McAfee har opdaget at det er nemt meget at bryde ind i de trådløse forbindelser til implanterede medicinske enheder. I løbet af to uger fandt han ud af, hvordan man kan styre insulinpumper.
"Vi kan styre enhver pumpe inden for en radius på 100 meter. Vi kan få pumpen til at afgive hele sit indhold på 300 insulinenheder og vi kan gøre det uden at bruge et ID-nummer," fortæller han til BBC.
En høj dosering af insulin kan i værste fald udløse et koma hos den person, der bærer rundt på pumpen.
En anden forsker, professor Kevin Fu fra University of Massachusetts Amherst, har opdaget at man kan overtage signalet der styrer en implanterbar defibrillator, som er en avanceret pacemaker.
Den kan tændes og slukkes med et specifikt radiosignal - og det er let at opfange dette signal og manipulere det.
Den begrænsede batteri-levetid i disse enheder betyder, at det ikke er muligt at bruge kryptering eller andre metoder til at beskytte signalet.
Men det betyder samtidig, at bæreren er sårbar overfor angreb. Problemet bliver kun værre.
"Fremtidens enheder er meget mere opkoblede, de er tættere forbundet med internettet og de gør meget mere brug af trådløs teknologi," siger professor Fu til BBC.
Indtil videre er der ingen meldinger om, at medicinske implantater er blevet hacket.