Artikel top billede

Google er klar til at vise dansk kunst

Nu er der også adgang til dansk kunst i Google Art Project.

Google har netop lanceret den anden bølge af sit Art Project og denne gang er der også danske museer med. Den første udgave af Art Project kom i februar med 17 museumspartnere og nu kommer så den næste version med 151 udstillingssteder og mere end 30.000 kunstværker.

Fra Danmark deltager Statens Museum for Kunst og Ny Carlsberg Glyptotek, som deler deres samlinger gennem projektet. De står nu sammen med mange andre museer verden over - lige fra Musée d'Orsay i Paris og Museum of Islamic Art i Qatar til National Gallery of Modern Art i Delhi.

De fleste af museerne og kunstværkerne er selvfølgelig allerede på nettet, men Art Project præsenterer dem under en fælles brugerflade med funktioner som f.eks. Street View-adgang til nogle af bygningernes gange. Der er også gigapixel-fotografier, hvor man kan zoome ind på 45 værker.

"Statens Museum for Kunst arbejder målrettet for fri og åben adgang til den digitaliserede kulturarv i lyset af den teknologiske udvikling. Vi vil gerne bidrage til, at vores fælles kulturarv bredes ud i verden og bliver et råmateriale for brugernes kreativitet, innovation og læring," siger museumsdirektør Karsten Ohrt.

Art Project startede som et af de berømte 20 pct.-projekter hos Google, hvor udviklerne har lov til at bruge en del af deres arbejdstid på egne projekter. En gruppe kunstinteresserede Google-ansatte begyndte at tænke over, hvordan kunst kan gøres mere tilgængelig online - og resultatet er nu klar med kunstværker fra mange lande.

"Det er herligt nu at kunne vise verdens internetbrugere, hvilke kunstoplevelser, der venter dem i Danmark - nu skal der ikke mere til end en internetforbindelse, før en japaner kan få øjnene op for Hammershøi," siger Christine Sørensen, der er kommunikationschef i Google Danmark.

Statens Museum for Kunst og Ny Carlsberg Glyptotek deltager med henholdsvis 159 og 48 af deres mest populære værker i form af fotografier i høj opløsning på den nye platform for kunst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere