Artikel top billede

SKI: Intet problem at Atea har dobbeltrolle

At Atea kan ende som eneste tilbudsgiver på kommunale pc-ordrer er kun en teoretisk situation, lyder det fra SKI.

Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) ser ingen problemer i, at forhandlergiganten Atea er endt med at have tre indgange til udbud af kommunale pc-indkøb under SKIs knapt et halvt år gamle rammeaftale for standardcomputere (02.02).

Den situation er opstået efter at Atea sammen med Lenovo og Dell er udpeget som leverandører på rammeaftalen. Både Lenovo og Dell kan dog vælge at benytte Atea som underleverandør på de tilbud, som de giver kommunerne.

Dermed kan de offentlige kunder ende med at skulle vælge mellem to eller tre forskellige tilbud, som alle bliver leveret fra Atea.

SKIs kunde- og kommunikationsdirektør Jan Michelsen er ikke bekymret for at komme i karambolage med konkurrencereglerne. Han mener, at der er tale om en "teoretisk situation". Han understreger samtidig, at brug af underleverandører på SKI-aftaler er fuldt lovligt.

"Hvis Dell og Lenovo vælger at benytte Atea  som underleverandør, anser jeg det som givet, at det sker som følge af professionelle forretningsmæssige overvejelser," Jan Michelsen.

Hvordan sikrer SKI, at Atea ikke får et uretmæssig fordel gennem et overblik over priserne på det enkelte udbud?

"Virksomheder må naturligvis ikke gennem informationsudveksling om priser, prisændringer og lignende begrænse konkurrencen. Men jeg har vanskeligt ved at forestille mig, at Dell eller Lenovo skulle have fordel af at byde ind med tilbud, der er med til at svække deres egen konkurrencesituation," siger Jan Michelsen.

"Får vi mistanke om, at virksomheder for eksempel har afgivet koordinerede priser, vil vi naturligvis rette henvendelse til Konkurrence- og forbrugerstyrelsen for at få afklaret den konkrete sag. Jeg har imidlertid vanskeligt ved at forestille mig, at Dell, Lenovo og Atea vil foretage sig noget, der kan være med til at begrænse konkurrencen, og underminere deres egne chancer for at vinde ordren. Jeg mener, det er en tænkt situation," siger Jan Michelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere