Artikel top billede

Nu testes 4G over skyerne

Snart skal 4G-teknologien LTE bruges til at levere internet-adgang på fly.

I Tyskland er teleselskabet Deutsche Telekom, Alcatel-Lucent og Airbus gået sammen om at teste LTE-forbindelser til fly. Flere flyselskaber tilbyder allerede internet-adgang over skyerne. Men det er typisk baseret på satellit-forbindelser. Med den nye 4G-teknologi er der en direkte forbindelse mellem flyet og LTE-stationer på landjorden.

For de flyrejsende er der ingen forskel - de bruger fortsat et normalt trådløst netværk for at koble sig op.

I de første tests har man udstyret et Airbus A320 med en LTE-modtageenhed, som så kommunikerer med stationerne på jorden. De er installeret med 100 kilometers afstand og koblet til et LTE-testcenter i Stuttgart. Hver dækker en radius på 106 kilometer. Deutsche Telekom vurderer at det vil kræve 600 stationer hvis hele Europa skal dækkes.

Alcatel-Lucent har brugt frekvenser i 2,6 GHz-båndet i sine tests og hastigheden skulle ligge på 30 Mbit/s downstream og 17 Mbit/s upstream.

Partnerne i projektet mener at LTE-teknologien kan udgøre et billigere alternativ til de sædvanlige satellit-forbindelser. Men det fungerer selvfølgelig ikke over havet eller andre steder, hvor der ikke er anbragt LTE-stationer - så på langdistance-flyvninger har man fortsat brug for satellit-teknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere