Artikel top billede

Nu bliver det lettere at udvikle til Android

MIT har nu frigivet den første betaversion af sin App Inventor, som skal gøre det nemt at oprette Android-applikationer.

Det berømte Massachusetts Institute of Technology er klar med en betaversion af sin App Inventor, hvor man kan designe nye apps til Android direkte i browseren. Dermed skulle det blive meget let at udvikle applikationer til Android - også selvom man ikke er en professionel udvikler.

Det er således ikke nødvendigt at kode for at skabe applikationerne - man bygger sin app ved at samle blokke, der repræsenterer forskellige aktioner.

Det er MIT Center for Mobile Learning, der står bag applikationen. For at teste App Inventor kræves kun en Google ID.

Hos Google har man også netop frigivet en slags "designmanual" til Android-applikationer, kaldet Android Design, der skal hjælpe udviklere med tips og metoder til optimal app-udvikling.

Desuden har Google nu hævet den maksimale grænse for applikationernes størrelse. Indtil nu har grænsen været på 50 MB. Den nye grænse er på 4 GB. Det fylder meget på telefonen eller tavlecomputeren. Men det kan være nødvendigt, hvis der er tale om meget billedtunge programmer.

Der er dog fortsat en begrænsning på 50 MB for APK-filer, men udviklere har nu adgang til at bruge yderligere to udvidelsesfiler, som hver kan have en størrelse på 2 GB. Disse filer ligger så klar i Android Market.

Google skriver selv om denne ændring i sin egen blog, hvor der også er kodeeksempler og links til dokumentation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere