Fagforbund: E-læring syltes

Fagforbund skyder regeringens e-læringsplan ned som visionsløs. Videnskabsminister Helge Sander er skuffet og kalder fagforbundene utaknemmelige.

Opdatering: Ved en fejl skrev Computerworld Online, at regeringen støttede fem projekter med 10 millioner - herunder projekter fra Tryg forsikring og Ecco sko. Det er ikke rigtigt. Regeringen støtter en udbudspulje. Artiklen er rettet.

Regeringens IT- og telepolitiske handlingsplan giver 10 millioner til forskellige e-læringsprojekter, men det er alt for lidt, mener HK Privat og Prosa, som også kritiserer planen for at mangle styring.

- Der er god grund til at være skuffet over regeringens udspil. Det er dyrt at lave e-læring, og 10 millioner millioner til fem tilfældige projekter rykker ikke ved noget, siger formanden for fagforbundet Prosa, Peter Ussing.

Videnskabsminister Helge Sander (V) mener, at fagforbundene klynker.

Han sagde torsdag på et seminar om e-læring, afholdt af HK, at han er stolt af udspillet, og at han var skuffet over reaktionen fra fagforbundene.

Handlingsplanen for e-læring er en del af regeringens IT- og telepolitiske handlingsplan. Rapporten lægger op til, at regeringen vil støtte private initiativer, gennem en udbudspulje på 10 millioner kroner.

I forbindelse med handlingsplanen fremhæver Ministeriet blandt andet et projekt om førstehjælp fra Tryg forsikring og et uddannelsesprojekt fra Ecco sko.

Mangler plan

Men rapporten kritiseres for ikke at indeholde nogen konkrete planer for den fremtidige udbredelse af e-læring, Formanden for HK Privat, Karin Retvig, er en af kritikerne.

- Jeg havde håbet, at der kom et udspil, som man kunne bruge som rettesnor for udviklingen. Regeringen har jo tidligere anbefalet, at der kom en national strategi på området, siger hun.

Hun bakkes op af formanden for Prosa, Peter Ussing, som heller ikke er tilfreds med planen.

- Det er jo nærmest en statusrapport de har skrevet. Der er ikke noget i handlingsplanen, der peger fremad, siger han.

I handlingsplanen "Fra tanke til faktura", som handlede om samspillet mellem erhvervsliv og forskning anbefaler regeringen, at anvendelsen af e-læring bliver styrket i forbindelse med efter- og videreuddannelse i offentlige institutioner og i de små og mellemstore virksomheder

Men sådan bliver det langtfra, mener Karin Retvig.

- De store virksomheder skal nok bruge det e-læring, hvad end regeringen gør, men de små og mellemstore virksomheder har ikke råd. Det er dyrt at lave e-læring, og det kræver pædagogisk indsigt. De små virksomheder vil købe læresystemer fra for eksempel USA, hvor de har et helt andet syn på pædagogik end her, og det er uheldigt, mener Karin Retvig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere