Artikel top billede

Big Brother-afstemning blev spoleret af "hacker"

URL-hacking skabte mistanke om aftalt spil.

Allerede før afstemningen var slut, kunne man se resultatet, da seerne forleden skulle stemme om hjemsendelse af en deltager i reality-fjernsynsprogrammet Big Brother.

Selskabet bag programmet, SBS Kanal 5, oplyser nu, at programmets hjemmeside blev "hacket", og at dette var årsagen til, at seerne, før afstemningen var færdig, kunne se en afskedsvideo med den 29-årige reality-deltager og mor Stine Solgaard.

Informationschef i SBS Kanal 5 Jesper Jürgensen fortæller til ComON, at man af tidshensyn forproducerer afskedsvideoer med alle de tre deltagere, der kan risikerer at blive stemt hjem fra Big Brother programmet, så man er klar til at sætte den rigtige video på, straks afstemningsresultatet foreligger. Selve afstemningen, hvor seerne pr. sms stemmer på den reality-deltager, de mener skal forlade programmet, var der ikke noget i vejen med, fortæller han.

"Men nogen havde skaffet sig adgang til den ikke-offentliggjorte hjemmeside, hvor det forproducerede materiale lå, og havde så lagt videoen med Stine ud på Facebook," fortæller informationsschefen.

Vedkommende havde altså gættet sig til en webdadresse, der skulle have været hemmeligholdt?

"Ja, sådan mener jeg, det er foregået. Hackeren har så kun lagt afskedsvideoen for Stine ud", siger informationschefen.

Overfor TV2 fortæller Jesper Jürgensen, at SBS Kanal 5 nu vil "stramme sikkerheden", så man ikke så nemt kan "hacke" sig til endnu ikke offentliggjort materiale.

Offentliggørelsen af den 29-åriges afsked med reality-programmet før tid skabte spekulation om, hvorvidt sms-afstemningen om deltagernes fortsatte medvirken er et fupnupper, og at Big Brother-bagmændene i virkeligheden selv afgør, hvem der skal sendes hjem.

Men SBS Kanal 5 har slet ikke noget at gøre med afstemningen at gøre. Den håndteres af det eksterne selskab, Responsfabrikken, forklarer Jesper Jürgensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere