Denne billige Samsung tablet udfordrer iPad'en

Samsungs spritnye Galaxy Tab 2 giver Apples iPad hård konkurrence. Se om den med sine fortrin kan vinde dig over.

Denne billige Samsung tablet udfordrer iPad'en

Apple ligger lunt i svinget i kapløbet om tablet- og smartphone-markedet. I dag holder vi alle nye produkter op mod Apples seneste iPad og iPhone. Men i denne uge har Samsung lanceret sit nyeste skud på tabletstammen. Og det er både billigere og mindre end en iPad 2.

Netop størrelsen er en vigtig parameter i den voksende tablet-konkurrence. Prisen på den nye konkurrent vil formentlig også tiltale mange danskere. Spørgsmålet er derfor, om Samsung nu har sat standarden, som vi fremadrettet vil måle nye produkter op imod?

Lillebror er lille og buttet

PC World har haft den nye Samsung Galaxy Tab 2 7.0 i hænderne. Ved første øjekast er der ikke nogen iøjnefaldende designmæssige forskelle i forhold til det eksisterende tablet-udvalg.

Galaxy Tab 2 er flad og med rundede hjørner ligesom sine storebrødre. Galaxy-serien har dog været på skrump, og den nye 7-tommer tablet måler da også kun 193,7 gange 112,4 millimeter.

Nok er skærmstørrelsen skrumpet, men desværre har den nye tablet lagt sig lidt ud i forhold til forgængeren Galaxy Tab 10.1.
Storebror er blot 8,8 millimeter tyk, mens den nyeste i søskendeflokken måler hele 10,5 millimeter i tykkelsen. Selv om en forskel på kun 1,7 millimeter måske ikke synes af meget, har forskellen stor betydning for den yngstes proportioner.

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 vejer bare 341 gram. Alligevel virker den tung, fordi vægten er fordelt på et lille areal. Det er, som om den vejer for meget i forhold til sin størrelse.

For at undersøge, om det blot er undertegnedes hjerne, der lader sig snyde til at tro, at den lille tablet burde være lettere, end den er, har vi på PC World regnet vægten ud i forhold til arealet.

Mens storebror Galaxy Tab 10.1 blot vejer 1,256 gram per kvadratcentimeter, sniger den buttede lillebror sig helt op på 1,566 gram. Altså er den nye Samsung Galaxy Tab 2 7.0 blevet for tung i forhold til sin størrelse, hvis vi sammenligner med dens slægtninge.

Bedre end den våde fætter

Umiddelbart er Samsung Galaxy Tab 2 7.0 det lidt buttede og klodsede familiemedlem. Men går vi lidt længere ud af stamtræets grene, finder vi den forvirrede fætter Note på 5,3 tommer. Sammenlignet med Galaxy Note er Galaxy Tab 2 7.0 nemlig en elegant skabning. 

Galaxy Note er sindsforvirret og uden en rigtig identitet. Lad os kalde den et apparat i mangel på en mere dækkende klassificering. Apparatet har nemlig ikke taget stilling til, om det vil stå på bredden sammen med familiens tablet-gren eller den anden bred hos smartphone-grenen. I stedet står Note våd og alene midt i åen.

Med Samsung Galaxy Tab 2 har Samsung reddet familiens seneste medlem sikkert i land på tablet-bredden. Selv om den nye tablet vil kunne købes med 3G og dermed vil kunne bruges til telefonopkald, er der ingen tvivl om, at Galaxy Tab 2 først og fremmest er en tablet. Som telefon vil størrelsen gøre den rigtig, rigtig kluntet.

Forstil dig at gå rundt nede i det lokale supermarked og taler ind i en dvd-æske. Forestil dig så, hvad de andre handlende ville tænke om det. Det er ikke just pæne ord, der falder dig ind, vel? 

Da Galaxy Tab 2 7.0 har næsten samme mål som dvd-æsken, vil den formentlig heller ikke få pæne ord med på vejen.  

Lad mig derfor slå fast: Galaxy Tab 7.0 er altså en tablet.

Lær lillebror at kende

Det smarte ved 3G-varianten er dog, at du kan være online uden for dit trådløse netværks rækkevidde. Så er du pendler eller bruger mange timer på båden, i sommerhuset eller i campingvognen, kan det da klart være en fordel at lægge 600 kroner ekstra for at få 3G-adgang.

Men rådet fra PC World er klart: Du skal ikke investere i en Samsung Galaxy Tab 2 7.0, fordi du synes, det er smart at have telefon og tablet kombineret. 

Der er andre mere fornuftige argumenter for at vælge den lille tablet fra Samsung. Den syv tommer store skærm har et super lækkert billede, og touch-funktionen virker upåklageligt. Derfor er det da heller ikke noget afsavn, at den flade computer ikke har nogen fysiske knapper til at navigere rundt på skærmen. 

Tabletten er altså næsten knap-fri. Når du holder den opretstående, finder du to knapper på højre side. Men det er så også de eneste to. Her sidder power-knappen og en knap, så du kan regulere lyden. Alt andet er integreret i skærmen og styres via touch. 

Det skal dog siges, at tastaturet på Galaxy Tab 2-skærmen krævede lidt tilvænning. De første mange gange var tabletten og jeg tydeligvis ikke enige om, hvilke bogstaver jeg trykkede på. Computeren registrerede mine fingre en anelse højere, end jeg mente, jeg trykkede. Da jeg for eksempel forsøgte at besøge vores søstersite cw.dk, blev "d" til "e" og "k" til "i". 

Det var lidt som oplevelsen af at stikke hånden ned gennem en vandoverflade og gribe ud efter en sten på strandbunden. Brydningen i vandet gør, at du står tomhændet tilbage. Du spotter dog hurtigt, at du skal korrigere en lille smule, og snart sigter og rammer du samme sted. Det er samme oplevelse med denne tablet. 

Hvad der startede ud som et irritationsmoment, blev snart en ligegyldighed, da jeg hurtigt vænnede mig til vinklerne mellem mine fingres placering og tablettens registrering af mine tryk.

Tablet til hele familien

Det fedeste ved den lille nye tablet vil for mange dog være prisen og det faktum, at den som den første Samsung-tablet er udstyret med det nye Android-styresystem, Ice Cream Sandwich. 

Ice Cream Sandwich er meget intuitivt og er en videreudvikling af, hvad vi alle sammen har vænnet os til, hvad enten vi er computer-, tablet- eller smartphone-brugere. Samsung Galaxy Tab 2 7.0 har derfor en genkendelig startskærm med en bjælke i bunden, der indeholder en række lettilgængelige funktioner såsom retur, hjem og screen dump.

Alt i alt er det nemt at navigere rundt i tablettens indmad - selv for førstegangskøbere, vil jeg vove at påstå. Der er masser af muligheder for at tilpasse skærmindstillingerne til netop dit behov, da du kan have op til fem forskellige "skriveborde".

Så ud over at få en tablet, hele familien kan finde ud af at betjene, får du i Galaxy Tab 2 7.0 også en af markedets billigste tablets. 

Samsung oplyser, at tabletten vil komme i butikkerne fra marts, og foreløbig er den vejledende udsalgspris sat til 2.350 kroner for Wi-Fi-only-modellen, mens 3G-varianten vil kunne fås fra 2.950 kroner.

Det er mellem 1.000 og 1.500 kroner billigere end Apples iPad 2 med samme mængde hukommelse. Til forskel fra Apples populære tablets er du hos Samsung ikke låst til den hukommelsesplads, du køber tabletten med.

Mens du allerede på købstidspunktet hos Apple skal forholde dig til, om du vil have 16, 32 eller 64 GB, kan du hos Samsung supplere Galaxy Tab 2's 16 GB hukommelse med et microSD-kort med op til 32 GB ekstra lagerplads.

Også på batterilevetiden hævder Samsung at være et skridt eller to foran Apple. Ifølge det sydkoreanske selskab er den lille tablets batterilevetid i hvert fald helt oppe på 39 timer. Hvor meget du kan have kørende på tabletten og samtidig trække 39 aktive timer ud af den, ved vi endnu ikke, da dette ville kræve en længerevarende test. Men til sammenligning holder en iPad strøm i omkring 10 timer ved vedvarende aktivitet.

Skal vi så til at sammenligne med den her?

Den lille Samsung Galaxy Tab 2 7.0 har både fejl og mangler, men også nogle klare fordele. 

Skærmen er tilpas stor til, at du kan begå dig på internettet, afspille musik, tjekke mails og lægge kabale. Spiller du meget eller ser film på den, kan vi godt forestille os, at den lille skærm vil være hård ved øjnene. 

Til almindeligt husbehov har tabletten dog den helt perfekte størrelse. Du kan se og gøre alt det, du vil og skal, og så fylder den ingenting at have liggende, hvilket for folk som mig er en stor fordel, da en lille lejlighed hurtigt sander til i udstyr. Jo mindre den syner af i min lille lejlighed, jo bedre - så længe det ikke går ud over anvendeligheden. Det mener denne skribent ikke, at det gør.

Om det bliver denne tablet, der sætter den fremtidige standard på tablet-markedet har jeg dog mine tvivl omkring.

Designmæssigt er den ikke nyskabende. Den har ligesom andre tablets valgt den sikre vej og lagt sig tæt op af inspirationskilden over dem alle - iPad'en. 

Der hvor Samsungs nye tablet for alvor kan komme til at presse Apple er på prisen. For er du ikke Apple-fanatiker eller har meget store eller specifikke krav til din tablet, får du meget for pengene i den lille ny Samsung.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere