Artikel top billede

Forskere afslører dårlig sikkerhed i krypterings-nøgler

Forskere har opdaget at en lille del af de offentlige krypteringsnøgler nemt kan knækkes.

En gruppe af europæiske og amerikanske matematikere har fundet en fejl i den metode, der bruges til at generere offentlige krypteringsnøgler med RSA-algoritmen. For at garantere optimal sikkerhed skal nøglerne genereres tilfældigt. Men det sker ikke altid, fortæller forskerne. De har undersøgt omkring syv millioner nøgler, og en lille del af dem - 27.000 - ikke har den nødvendige sikkerhed. Her er det nemlig muligt at finde frem til de hemmelige primtal, der er brugt til at generere nøglen, skriver New York Times.

RSA-algoritmen bliver brugt til e-handel, netbanking og andre internet-tjenester hvor man ikke ønsker at informationerne skal falde i de forkerte hænder. Ifølge forskerne er det tjenesteudbyderne, der skal foretage ændringer for at forbedre sikkerheden i deres systemer. Den enkelte bruger kan ikke selv gøre noget - selvom det er brugeren og dennes data, som er i farezonen.

Forskerne peger på at den generelle tillid til sikkerheden i nettransaktioner kan blive svækket, selvom det kun er en mindre del af nøglerne der er ramt. De pågældende nøgler er nu fjernet fra en offentlig database.

Forskningspapiret skulle først præsenteres på en konference i august, men forskerne har valgt at gå ud med det allerede nu for at advare om problemets alvor.

"Det kommer som en advarsel som viser hvor svært det er at generere nøgler i den virkelige verden. Nogen vil måske sige at 99,8 pct. sikkerhed er ok," siger krypterings-eksperten James P. Hughes til avisen.

Det er altså omkring to ud af hver 1.000 nøgler, som er usikre ifølge forskerne. De kan ikke forklare hvor fejlen ligger, men der er tilsyneladende tale om et generelt problem i krypterings-systemet og ikke en softwarefejl i ét bestemt program.

De tilføjer at svagheden i krypteringssystemet sandsynligvis allerede er kendt i hacker-kredse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere