Artikel top billede

Den nye Google-brille skulle ligne Oakley Thump (vist på billedet)

Google udvikler Android-brille

Google har udviklet en Android-brille med indbygget display og kamera. Den styres ved at nikke med hovedet.

Tilbage i december kom de første rygter om den nye Google-brille, som angiveligt er udviklet i Googles hemmelighedsfulde laboratorium Google X. Her arbejdes der på alt fra robotbiler til rumfartøjer. Nu kan 9to5Google afsløre nye informationer om brillerne.

Der findes allerede en prototype, som angiveligt ligner Oakley Thumps. Et indbygget kamera kan tage billeder og bruges til augmented reality - her bliver billedet fra den virkelige verden altså blandet med digitale informationer.

Kameraet er meget lille og opløsningen skulle kun være på et par megapixels. Der er også indbygget en blitz.

Der er også et HUD (Head Up Display), men kun til det ene øje og det er ikke gennemsigtigt.

Et af de mest interessante aspekter er, at man kan navigere rundt i menuerne og vælge de forskellige funktioner ved at hælde og nikke med hovedet. Det skulle være meget intuitivt, når først man har lært det.

Der er voice-input og output, og både processor, hukommelse og lager skulle være på niveau med en almindelig Android-smartphone. Brillen skal da også fungere som en almindelig telefon.

Brillen bruger Google Goggles-teknologien. Goggles er en applikation til Android, hvor man kan tage billeder af fysiske genstande og få oplysninger om dem fra Googles databaser. Man kan sige, at hele verden dermed bliver søgbar. Det kan eksempelvis bruges til at hente oplysninger om malerier på et museum, seværdigheder eller varer i supermarkedet.

Denne teknologi skal altså indbygges direkte i Google-brillerne, hvor man så f.eks. vil kunne få vist den billigste pris på det produkt, man har fundet i en butik. Eller man kunne forestille sig, at systemet kan bruge ansigtsgenkendelse til at identificere den person, du kigger på, og så hente oplysninger fra sociale netværk.

Der findes allerede briller med indbyggede head-up-displays, men de ser typisk ret klodsede ud. Den nye Google-briller skulle ikke være meget tykkere end rigtige briller.

Ifølge 9to5Google overvejer firmaet at frigive brillen som en del af et betaprogram - muligvis i stil med det, man gjorde med Chromebooks sidste år.

Der er også et andet hemmelighedsfuldt projekt undervejs fra Google under navnet "We solve for X" - her er der muligvis tale om en konference eller tænketank, der skal finde løsninger på globale problemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere