Artikel top billede

Dansk CMS-industri har stor succes - indtil videre

Danmark bliver betragtet som et CMS-land, og de danske CMS'er mænger sig hjemmevant med onlineudviklere kloden rundt. Alligevel er Made in Denmark ikke et kvalitetsstempel.

Typo3, Sitecore eller Umbraco. Du genkender sikkert navnene.

Fælles for dem er, at de er danske Content Management systems (CMS), der i løbet af få er blevet populære i store dele af verden.

Selv om vi kan være stolte af, at udlandet beskriver Danmark som et CMS-land, kan vi langt fra hvile på laurbærrene.

Og hvis man skal være helt ærlig, så er det slet ikke et kvalitetsstempel, at et CMS kommer fra Danmark.

Strammer vi ikke balderne alvorligt i takt med, at CMS-markedet modnes, står der massevis af andre producenter klar til at overtage den status, som vi i øjeblikket nyder.

Det postulat kræver naturligvis en nærmere forklaring og en analyse af, hvordan de danske systemer klarer sig på den internationale scene.

Lad os starte med de positive tendenser.

Ven med Microsoft

Den fjerde januar 2012 satte Ikast-Brande kommune gang i en renovering af kommunens web. Det valgte CMS var dansk.

Et andet eksempel på den nuværende danske CMS-succes er Umbraco, der flittigt anbefales af Microsoft til firmaets kunder, men nu har kodegiganten fra Redmond også taget sin egen medicin.

Microsoft har således netop valgt sin egen SharePoint-løsning fra til fordel for det danskudviklede open source CMS.

Umbraco bruges ikke til hele Microsofts webside, men til den del af firmaets webunivers, der handler om cloud-tjenesten Azure. Azure.com er således bygget på open source, fortæller Peter Colsted, der er ansvarlig for Microsofts Azure i Eiropa, Mellemøsten og Afrika, EMEA.

"Vi har valgt at bruge Umbraco som ramme for azure.com for at vise kunderne, at vores cloud-tjeneste er klar til alle typer systemer," fortæller han.

Eller som Peter Colsted også udtrykker det:

"Det er de danske CMS, der snakkes om, når it-verdenen mødes på konferencer rundt omkring i verden. Det er blandt andet derfor, at vi i har valgt Umbraco til denne show case."

For Umbraco er en virksomheds-case, der viser, at det kan slå Microsofts hjemmeproducerede software naturligvis en succeshistorie.

Men selv om Umbraco kan diske op med endnu en succeshistorie, er der stadig lang vej til dansk verdensherredømme på CMS-markedet.

Læs også:  

Stort gennembrud for dansk CMS-darling
 
Derfor går det så godt for de danske CMS-firmaer.
 
CMS-markedet: En ung og vild cowboy-branche.
 
Disse it-systemer driver verdens bedste intranet.
 
[b]CMS
-løsninger kæmper mod gratis alternativer.[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere