Artikel top billede

Drop pc'en til mødet - du kan nøjes med smartphonen

Se hvordan du forvandler din smartphone til en skarptskydende PowerPoint-kanon

Ville det ikke være lækkert, hvis du kunne slippe for at starte din computer, når skal lave en PowerPoint? 

Det kan faktisk lade sig gøre. I stedet kan du bruge din smartphone.

Din computer er ganske vist mere kraftfuld og måske også lettere at betjene. Men til gengæld har du altid din smartphone med dig.

En ny Google-undersøgelse viser faktisk, at flere mennesker i dag har adgang til en smartphone end en computer med internet-forbindelse.

Derfor har vi kigget på, hvad der skal til at for at gøre din mobil til en ægte præsentations-maskine.


1. Find den rette software

Har du en telefon med Microsofts styresystem Windows Phone, behøver du ikke gå ud og lede efter præsentations-apps til din smarthpone. Som de eneste smarthpones har Windows Phone indbygget Office-pakken og herunder Microsoft PowerPoint, der er standard-programmet til præsentationer i de fleste virksomheder. 
Der har dog længe gået rygter om, at Microsofts Office-pakke også skulle være på vej til Apples iPhone og iPads, hvilket ikke lyder helt usandsynligt, taget i betragtning at Microsoft i årtier har lavet programmet til Apples almindelige computere.

Bruger du Apples telefoner, må du derfor ty til alternativ software indtil videre. Eksempelvis Apples eget og ganske velfungerende præsentationsprogram Keynote, der findes til iPhone og iPad. Programmet koster 59 kroner i App Store. 

Her på PC World Business Center har vi også tidligere omtalt web-tjenesterne SlideRocket og Prezi, der også kan være et ganske velfungerende alternativer til PowerPoint. 

Du kan naturligvis også bruge en fjernstyrings-app i stil med LogMeIn, som du kan læse en anmeldelse af her, der lader dig betjene din computer hjemme på skrivebordet direkte fra din smartphone. 

2. Sådan gemmer du præsentationer 

Kongen af online lagerplads er uden tvivl Dropbox, der virker perfekt på alle platforme. 

Du kan eksempelvis uden problemer gemme dine filer på din Mac derhjemme, herefter åbne dem på den på din Android-telefon og til sidst hente dem ned på din Windows-computer på arbejdet.

Sådan slutter du telefonen til projektoren

Hos Dropbox får du gratis 2 GB lagerplads, men skal du have mere, må du punge ud. Har du en Windows Phone og bruger PowerPoint på den, er det helt oplagt at bruge Microsoft Skydrive, der er tæt integreret med Windows Phone. 

Med Skydrive får du intet mindre end 25 GB gratis plads, og Skydrive findes også til Windows-pc og som app til iPhone. 

Bruger du førnævnte tjeneste SlideRocket, behøver du ikke bruge Dropbox eller Skydrive. Her bliver dine præsentationer automatisk gemt på Sliderockets servere og kan hentes i Sliderockets smartphone-app. 

3. Sådan tilslutter du en projektor

Det er selvfølgelig helt afgørende, at du kan tilslutte din telefon til en projektor eller en fladskærm, når du skal vise præsentationer. 

Mange Android-telefoner som eksempelvis Motorola Razr har et hdmi-stik, så det er super-let at tilslutte den til en fladskærm eller en projektor, mens det hos en iPhone og eksempelvis en Samsung Galaxy S II kræver en særlig adapter. 

Har du en iPhone, kan du også vise dine præsentationer trådløst ved hjælp af Apples Airplay-teknologi. 

Indtil videre kræver det dog, at du har sluttet Apples tv-boks Apple-TV til projektoren eller skærmen. 

Det er dog slet ikke sikkert, at du behøver at slutte din telefon til din skærm. Der findes allerede i dag visse telefoner, der har en indbygget projektor, så du kan fremvise præsentationen direkte fra din telefon. Det kan du blandt andet med LG eXpo eller Samsung Halo. 

Du skal dog næppe forvente, at telefonernes projektor er lysstærke nok til at kunne erstatte en almindelig projektor, men i nødstilfælde og et mørkt lokale kan det sikkert gå.

Læs også:

Hallo - vi gider ikke se dine dødssyge PowerPoints  


Sådan laver du en superfed PowerPoint-præsentation




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Sr. Functional Architect - SAP

Capgemini Danmark A/S

Security Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Få indblik i, hvordan du planlægger, designer og drifter dit datacenter, så det kan følge med virksomhedens vækst, støtter bæredygtighedsindsatsen og lever op til krav om effektiv datahåndtering.

25. februar 2025 | Læs mere