Århus pc-lager, der er en del af DCS, er begyndt selv at jage formodede forbrydere i frustration over manglende hjælp fra politiet.
Blandt andet sporer virksomheden selv stjålne computere og kan finde på at opsøge den formodede gerningsmand.
»Den eneste grund til, at vi laver dette sporingsarbejde er i håbet om, at vores detektivarbejde dermed leder frem til vedkommende, så vi selv kan give ham et kald eller komme ud og banke på og sige: "Du har noget, der tilhører os." Gør vi ikke noget aktivt, kan vi ikke være sikre på, der sker noget. Vi er nødsaget til det. Det er trist, for det er politiet, der skal være i stand til at håndtere den opgave,« siger kvalitetschef i Århus Pc-lager Thomas Hornstrup til Jyllands-Posten.
Han langer hårdt ud efter politiet, der for eksempel heller ikke kunne hjælpe for en måneds tid siden, da virksomheden politianmeldte en mand, der med et falsk betalingskort købte varer for 8000 kroner.
Selv om Århus Pc-lager selv sørgede for detektivarbejdet og fandt frem til mandens ip-adresse, fødselsdag, adresse i Århus og endda har skaffet et foto af manden, som alt sammen er blevet givet videre til politiet, har der ikke været nogen hjælp at hente.
»Politiets indsats er under al kritik, såfremt man overhovedet kan tale om en egentlig indsats. Vi har en vis forventning til, at systemet fungerer. Det er klart, at der kan være bedragerisager, hvor man ikke har billede, en ip-adresse eller noget som helst, har jeg fuld forståelse for, at politiet kan have svært ved at følge op på disse sager. Men her, hvor vi kan gøre størstedelen af arbejdet og forsynet politiet med masser af informationer, finder jeg det utroligt beklageligt, at man ikke er i stand til at reagere på det,« siger Thomas Hornstrup.
Selv har virksomheden en mappe med bedragerisager, og kritikken af politiet er ikke kun baseret på eksemplet for en måned siden.
»Det virker, som om sagerne bliver arkiveret, inden politiet engang får tid til at kigge på dem. Det har jo af og til lange udsigter,« siger Thomas Hornstrup.