Artikel top billede

Efter katastrofeår: Her er der lys forude for CSC

Et sted går det faktisk fint for it-giganten CSC, der ellers i løbet af året har stået i problemer til op over begge ører.

Se også: Galleri: Her er CSC Danmarks katastrofale år

CSCs danske selskaber har ikke ligefrem vadet i succes i det forgangne år.

Regnskabsskandaler i millionklassen, dundrende underskud, arbejdsmarkedskonflikter og sure kunder udgjorde en meget bitter cocktail.

Året - som du kan se i billeder her - endte da også med at den administrerende direktør Carsten Lind fra CSC Danmark forlod selskabet.

Men hos et andet dansk CSC-selskab går det faktisk fint.

I hvert fald kan man fremvise sorte tal, omsætningsfremgang og stigning i antal ansatte.

Således har CSC Scandihealth A/S i seneste regnskabsår en indtjening på 56 millioner kroner.

Omsætningen er øget med 36 millioner kroner til 442 millioner kroner i alt, og antallet af ansatte er øget fra 314 til 340.

Kontrakter med kommuner

Administrerende direktør Freddy Lykke fra CSC-selskabet forklarer en del af væksten med nye kontrakter ude i kommunerne.

Det drejer sig om it-systemer på social-området, altså it-fagsystemer til sagsbehandling på handicap - og socialpsykiatri-området og it-understøttelse af kommunernes sociale institutioner.

Faktisk sidder CSC Scandihealth A/S på kunder som Aarhus kommune, Fredensborg og Morsø Kommune, der indgik
kontrakter i 2010.

Mens København, Ikast-Brande, Thisted, Hedensted og Tønder Kommune kom til i 2011, oplyser selskabet.

Foreløbig har CSC-virksomheden landet Haderslev og Sønderborg Kommune i 2012, men Freddy Lykke håber endnu flere er på vej.

Vil til udlandet med produktet

Desuden er målet at erobre kunder i udlandet på samme produkter.

"CSC Scandihealth har allerede etableret sig i Sverige og forventer at etablere sig i andre nordiske og europæiske lande i de kommende 12 måneder," lyder det fra Freddy Lykke.

Direktøren oplyser, at selskabet i 2011 tegnede den første aftale i Sverige med Katrineholm kommune, men at produkterne også ligger godt til England.

Antallet af arbejdspladser i CSC-selskabet lader ikke til at falde i den kommende tid, hvis man skal tro direktøren.

"Det overordnede mål for selskabet er at skabe eksport af it-løsninger fra det danske sundhedsvæsen og der igennem skabe flere højkompetence arbejdspladser i Danmark," siger Freddy Lykke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere