Flere domme for blandt andet bedrageri og skyldnersvig holder ikke Klaus Riskær Pedersen fra at prøve nye forretningsidéer. Eller investorer fra at tro på dem.
Hans tidligere firma Tracktesting.com har tiltrukket millioner af investeringskroner fra en stribe højtplacerede ansatte hos Nordea Markets, Saxo Bank, Sydbank og fra venner og tidligere forretningsforbindelser. Firmaet var for to år siden truet af konkurs, men efter investeringerne er værdien nu bogført til at være over 16 millioner kroner, skriver Børsen i dag.
Riskær ejer ikke længere Tracktesting. 70 procent af Tracktesting er dog ejet af Riskær tre sønner, der købte firmaet fra faderens konkursbo i 2010.
Hvad kan Tracktesting?
Tracktesting Limited er ikke en ny opfindelse.
ComON omtalte firmaet første gang i 2006. Men siden har det levet i skyggen af Riskærs domme og engagement i stamcellebanken Copygene; nu StemCare - og var altså ved at gå fallit, da Riskærs konkursbo solgte det i 2010.
Tracktesting har flere mulige forretningsmodeller, men den oprindelige plan var at skabe en platform, hvor kunstnere og pladeselskaber kunne uploade nye musiknumre og få deres hitpotentiale testet af et brugerpanel.
Firmaet forsøger dog også at lave en forretning ud af distribuere musik til supermarkeder og andre butikker, der har brug for musik uden ophavsret.
Riskær lægger ikke selv skjul på, at han stadig har en rolle i Tracktesting. Blandt andet ved at stå for investorkontakten fra fængslet.
Ifølge Børsens oplysninger er der intet til hinder for, at Riskær kan pleje investorkontakten i firmaet, selv om han i 2008 blev fradømt retten til at drive og stifte virksomheder. Blandt andet fordi Tracktesting er baseret i England, og fordi kontakt til investorer ikke nødvendigvis betragtes som "ledelsesanlæggende", skriver Børsen.