IBM frigiver Java-bibliotek for UDDI til open source

IBM sender Java-bibliotek til UDDI ud i open source miljøet. Hermed kan man hurtigt programmerere web-applikationer, der integrerer web-services med den nye standard for registre og interaktion på Internet.

Indhold

IBM har fornylig frigivet kildekoden til sin Java-software for UDDI til open source miljøet, skriver eWeek.

UDDI (Universal Description, Discovery and Integration standard) er et flerbruger system til at lave registre for web-services. UDDI kan betragtes som en gigantisk telefonbog, der understøtter e-handel og anden interaktion over Internet. Med UDDI kan firmaerne liste sig selv med navn, produkt, beliggenhed og web-services, så firmaer meget nemmere kan finde hinanden på world wide web. Standarden gør det enklere at søge informationer om og hos andre virksomheder.

UDDI er et register baseret på XML, som mange firmaer selv kan registrere sig med. De teknologier, der anvendes i UDDI, er www-standarderne, XML, HTTP- og DNS-protokoller. Desuden bygger man videre på den foreslåede Simple Object Access Protocol (SOAP) for udveksling af meddelelser på tværs af platforme.

IBM har lavet UDDI4J, der er et Java API (Application Programming Interface), som giver en snitflade for klientprogrammer til UDDI. IBM sender kildeteksten ud i open source miljøet, efter at den binære kode blev tilgængelig tilbage i november. Nu kan kildekoden hentes på IBM's egen web-side på adressen: http://oss.software.ibm.com/developerworks/opensource

Programmører, der er interesseret i at udvikle programmer, der udnytter UDDI, kan her hurtigt komme i gang. Med frigivelsen får man simplere adgang til at udvikle applikationer, der bygger på og bruger UDDI, udtaler IBM til eWeek. Selv inkluderer IBM UDDI4J i den næste version af WebSphere, der er en EJB-server.

UDDI støttes af flere andre virksomheder. IBM udvikler det sammen med Ariba og Microsoft, og de tre firmar har allerede nu UDDI register-servere kørende. Andre 130 virksomheder støtter op omkring ideen, blandt disse er firmaer som Dell, Compaq, Sun, og SAP. IBM har tidligere annonceret, at UDDI senere bliver overdraget til en standardiseringsorganisation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere