Danske Bank og IBM deler regning

Danske Bank har indgået en aftale om at dele udgifterne fra IT-nedbruddet i marts med IBM, selv om IBM ikke har juridisk erstatningsansvar. Det skønnes, at Danske Bank udbetalte over 50 millioner kroner i erstatning efter nedbruddet.

Danske Bank og IBM har indgået en aftale om at dele udgifterne efter IT-nedbruddet i Danske Bank i marts.

Som Danske Banks IT-leverandør er IBM ikke forpligtet til at dække tabene ved nedbruddet, som blev udløst af en IBM-tekniker. Nedbruddet forværredes af flere fejl i IBM's software.

- Vi har snakket med IBM om det, der skete i uge 11, drøftet alle udeståender, og vi har så indgået en aftale, så alle er tilfredse, siger direktør i Danske Bank, Jørgen Klejnstrup.

- Og så gider vi ikke vade mere rundt i det. Det er over et halvt år siden, tilføjer han.

Han oplyser, at aftalen ikke indebærer, at penge skifter hænder. Kilder i branchen antyder derfor over for Computerworld Online, at Danske Bank får udbetalt erstatningen i form af rabat på konsulenttimer og produkter.

Allerede i april forlød det, at Danske Bank ville holde sin IT-leverandør ansvarlig for nedbruddet og sende regningen til IBM.

IBM er ikke juridisk forpligtet til at betale erstatning, men har altså indgået aftalen for at bevare et godt forhold til Danske Bank, IBM har ingen kommentar til aftalen.

Danske Banks IT-nedbrud i marts resulterede i omkring 10.000 krav om erstatning, og banken udbetalte omtrent 50 millioner til kunder, der tabte penge som følge af nedbruddet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere