Artikel top billede

Her er planen for de strømbesparende ARM-servere

Servere med strømbesparende ARM-processorer er i støbeskeen. Se planen her.

Computerworld News Service: ARM regner med at sætte et voldsomt aftryk på servermarkedet fra 2014, når selskabets 64-bit processor-design kommer på hylderne, fortæller administrerende direktør, Warren East.

Serverproducenterne har annonceret eksperimentelle systemer med strømbesparende ARM-processorer, og det styrker selvtilliden hos virksomheden, fortalte Warren East under et interview i forbindelse med CES-showet i Las Vegas.

Men der kan gå flere år, inden virksomheden får opbygget de værktøjer og processor-arkitekturer, der skal til for at komme rigtigt ind på markedet, sagde han.

Har taget mange år

ARM indledte jagten på servermarkedet i 2008, og virksomheden indså allerede dengang, at rejsen ville vare seks år, lød det fra Warren East.

I dag findes ARM først og fremmest i smartphones og tablets, men der er voksende interesse for at bruge de strømbesparende processorer i servere for på den måde spare penge på datacentrene.

Der bliver allerede eksperimenteret med ARM i servere i dag, og Hewlett-Packard har annonceret ARM-baserede server-designs, mens Nvidia mikser virksomhedens Tegra 3 chip og grafiske processorer i en supercomputer i Barcelona.

Men som den sidst ankomne vil ARM skulle slå både Intel og Advanced Micro Devices, hvis x86 chip dominerer datacentrene i dag. ARM's eksisterende processorer er kun 32-bit mod 64-bit til x86, og Warren East anerkender, at det tæller ned, især i forhold til servere.

"Der findes en hel del server-applikationer, hvor softwaren er skrevet ud fra forudsætningen om, at der findes en 64-bit processor. ARM i dag er en 32-bit processor, og derfor er vi bare nødt til at acceptere det faktum, at de server-workloads, der kræver 64-bit, der kan vi ikke være med," sagde Warren East.

ARM for sent ude?

ARM introducerede sin første 64-bit mikroprocessor-arkitektur, ARM v8, i oktober, men prototyper til forbruger- og virksomhedssystemer forventes ikke færdige før 2014. ARMv8 vil køre med mere hukommelse og storage, og det er vigtigt for applikationer, der skal køre på servere.

"Det kommer. Hvis vi havde sagt for 10 år siden, at vi ville ind på servermarkedet i 2012, så var vi nok startet med 64-bit noget før, og så ville vi være hurtigere klar. Men der er ingen grund til bekymring. Jeg tror, vi har den rigtige timing," sagde Warren East.

Mens ARM arbejder sig vej ind på servermarkedet, har Intel udsendt nye strømbesparende chip, der skal konkurrere med ARM på smartphone- og tabletmarkedet.

Under CES annoncerede Intel, at virksomhedens Atom-processor, med kodenavnet Medfield, vil kunne bruges i fremtidens smartphones fra Lenovo og Motorola.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere