I dag er internet-leksikonet Wikipedia og mange andre websteder gået i sort i protest mod den omstridte amerikanske piratlov SOPA (Stop Online Piracy).
Kampen mod SOPA er også et opgør mellem de gamle og de nye medier - mellem den etablerede medieverden og den unge internet-branche.
Indtil nu har mainstream-medierne i USA stort set ignoreret debatten om SOPA. En analyse af Lexis-Nexis databasen viser at de store medier som MSNBC, Fox News, ABC, CBS og NBC ikke har bragt én eneste historie om SOPA fra den 1. oktober sidste år og frem til sidste uge. CNN har kun fortalt om SOPA én enkelt gang.
Media Matters, der har foretaget analysen, påpeger at de fleste af mediegiganterne er tilhængere af piratloven. Det gælder blandt andet Comcast/NBCUniversal (som ejer MSNBC og NBC News), Viacom (CBS), News Corporation (Fox News), Time Warner (CNN) og Disney (ABC).
"Folk tænker over deres karriere, og mange føler, at det kan give problemer med deres moderselskab, hvis de sætter fokus på denne historie," siger Eric Boehlert fra Media Matters til The Register.
Den farverige mediemogul Rupert Murdoch, der ejer News Corporation, har da også raset mod SOPA-modstanderne på Twitter - og mod det Hvide Hus, der har erklæret, at man ikke kan støtte det nuværende forslag.
Så det er måske ikke så underligt, at journalisterne hos Fox News ikke har den store lyst til at fortælle om SOPA.
Afgørende vendepunkt
Men det ser ud til at dagens internet-blackout kan markere et afgørende vendepunkt. Med beslutningen om at lukke Wikipedia og andre sites i en hel dag kan de etablerede medier ikke længere ignorere historien.
"Wikipedia, websites go dark in protest," lyder overskriften hos CNN, der også bringer et interview hvor Wikipedia-stifteren Jimmy Wales kritiserer lovforslaget.
"Wikipedia goes dark on piracy bill protest day," fortæller MSNBC, der også har den skræmmende rubrik "A world without free knowledge?". New York Times kalder det ligefrem "The Great Wikipedia Blackout".
Selv Rupert Murdochs Fox News kan ikke længere ignorere historien: "Wikipedia Goes Dark to Protest Web Piracy Bills," fortæller forsidehistorien.
Dermed ser det ud til, at Wikipedia, Wordpress, Reddit, Boing Boing og de mange andre modstandere af lovforslaget i hvert fald har opnået én ting - at bryde den medietavshed, der har hersket i lang tid.
Sådan kom protesten i stand
Ifølge Wall Street Journal er SOPA-sagen også et eksempel på, at de store internet-giganter har lært hvordan de skal bruge nettet - og især sociale medier - til at lægge pres på det politiske system.
Kampen mod piratloven er blevet organiseret online gennem hjemmesider som BlackOutSopa.org. Det kulminerer altså med den store blackout i dag.
Den store indflydelse som Google og Facebook har i dag understreges af, at den tidligere talsmand for det Hvide Hus, Joe Lockhardt, nu er ansat hos Facebook.
Den etablerede mediebranche har også forsøgt at samle støtte online gennem grupper som Coalition Against Counterfeiting and Piracy, der fortæller om sin side af sagen på fightonlinetheft.com.
Men ellers har strategien primært været at få piratloven igennem uden den store offentlige diskussion. En strategi, som altså nu er mislykkes.
Flere af de store medier, som Washington Post, Guardian og NPR, er gået sammen om en usædvanlig aktion for at hjælpe læserne med at komme igennem dagen uden Wikipedia. De opfordrer læserne til at stille spørgsmål på Twitter med hash-tag'en #altwiki.
Der er også en guide til, hvordan man overlever den store blackout. De gode råd: "Prøv et leksikon", "Der findes et sted som kaldes et bibliotek" og "Ring til din bedstefar".