Dansk software-distributør konkurs

Distributøren af software ID Application er konkurs, og omkring 25 ansatte mister jobbet. Stifteren giver en opsagt distributionsaftale skylden og regner ikke med, at konkursboet har penge til de ansattes løn. Han lancerer dog et nyt selskab i umiddelbar forlængelse af konkursen.

Omkring 25 ansatte vinker farvel til deres job efter konkursen i den danske distributør af analyse-software, ID Application.

Ifølge selskabets stifter og administrerende direktør, Henrik Vester Christensen, blev en opsagt distributionsaftale nådesstødet for selskabet.

Med opsigelsen mistede ID Application knap en fjerdel af sit forretningsgrundlag, og selskabet havde i forvejen en skrantende økonomi blandt andet efter et mislykket forsøg på børsintroduktion.

Selskabet distribuerede software til såkaldt business performance management (BPM) for softwareproducenten Comshare, som er noteret på Nasdaq.

Men det danske selskabs gæld til Comshare hobede sig op, fordi det fik problemer med økonomien, da IT-boblen kollapsede.

Nye ejere ville ikke overtage gæld

Siden blev Comshare købt af en canadisk IT-virksomhed, som ikke var med på ordlyden i gældsaftalen og havde en anden forretnings-idé.

- Da boblen faldt sammen, forværres finanserne selvfølgelig i ID Application, og da Comshare bliver købt, ønskede køberen en fokusering, siger Henrik Vester Christensen.

Om det var gælden, manglen på betaling af royalties eller manglen på fokus, som var hovedårsag til opsigelsen af kontrakten, giver direktøren ikke et entydigt svar på. Han ser det ikke som en selvfølge, at kontrakten blev sagt op, fordi ID Application var bagud med betalingerne.

- Vi havde i en periode lidt mere brug for penge, end godt er. Men der kom nye ejere til, som så på det med lidt andre øjne, og var det ikke sket, var kontrakten nu næppe blevet sagt op, siger han.

Han regner ikke med at konkursboet ligger inde med penge til at betale de ansattes løn. De fyrede medarbejdere er derfor henvist til Lønmodtagernes Garantifond.

Ifølge konkursboets kurator er der endnu ikke overblik over, om kreditorerne ser deres penge igen.

Men stifteren har dog penge til at lancere et nyt selskab, som netop kun skal fokusere på distribution af software fra det tidligere Comshare.

- Pengene har jeg i baglommen og jeg kaster penge i det sammen med nogle privatpersoner. Så nu er der skabt en udvej for en væsentlig del af medarbejderne. Godt nok ikke fra dag et, men over de næste tre fire måneder, siger direktøren.

Vil genansætte medarbejdere

Det nye selskab hedder Corpsoft Nordic og har ifølge Henrik Vester Christensen overtaget kunder og kontrakter fra det konkursramte selskab. Han forventer, at selskabet vil være have omkring 30 ansatte til januar.

- De fleste af de 30 vil nok være gamle ID Application-folk, siger han.

ID Application hører under et moderselskab, som også har selskaber i Finland, Norge og Sverige. Der venter sandsynligvis også de selskaber en krank skæbne.

- De er ikke meldt konkurs endnu. Jeg ved, at de får løn i den her måned, men jeg går ud fra, at de går konkurs i løbet af kort tid, siger Henrik Vester Christensen.

ID Applications blev stiftet i 1992. Syv år senere var ambitionen en børsintroduktion af moderselskabet på børsen i Stockholm. Selskabet var godkendt, men den egentlige børsføring blev i første omgang udskudt, fordi IT-boblen led sit nederlag. Siden blev planerne helt droppet efter terrorangrebet i New York den. 11. september 2001.

Moderselskabet har siden kørt med underskud i en årrække, men den danske del har dog haft et mindre overskud de seneste to år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere