Artikel top billede

Derfor er Google på patent-opkøb hos IBM

Google opkøber IBM-patenter i stor stil. Se her, hvad søgegiganten måske kan bruge dem til.

Computerworld News Service: Google opkøber fortsat IBM-patenter, og virksomheden kan nu tilføje mere end 200 patenter til de omkring 2.000 patenter, som selskabet tidligere har købt af IBM.

Salget, der blev afsløret først på bloggen SEO by the Sea, er blevet bekræftet af en talsmand fra Google, der ikke umiddelbart havde nogle kommentarer til, hvorfor virksomheden er interesseret i netop de patenter, eller på hvilken måde de skal komme Googles produkter og kunder til gode.

Det seneste sæt IBM-patenter, der blev overført til Google 30. december 2011, indeholder 222 individuelle patenter, der dækker over en række teknologier for eksempel til mail-håndtering, server-backup, tuning og recovery, e-handel, reklamer, mobilt webpage display, instant messaging, onlinekalender og databasetuning.

Google købte omkring 1.000 IBM-patenter i juli sidste år og omkring 1.000 andre IBM-patenter i september.

Repræsentanter for Google har tidligere fortalt, at patenterne hjælper virksomheden med at undgå anklager om overtrædelse af intellektuelle rettigheder, og når virksomheden alligevel bliver blandet ind i den form for retssager, så styrker patenterne Googles forsvar.

Forbereder sig på retssager

Det er svært at afgøre, hvilke patenter der repræsenterer teknologier, som Google har planer om at udvikle, og hvilke der er tænkt som forsvar mod sagsanlæg, siger analytiker fra IDC William Stofega.

Men når man tænker på alle de IP-relaterede sagsanlæg på det mobile marked, så må man antage, at en stor del af de mobil-patenter, som Google har opkøbt, skal styrke virksomheden ved eventuelle retssager, siger William Stofega, der er program director for mobile enheder, teknologi og trends, hos IDC.

"Google har klaret det rigtig godt indtil videre, og det er klart, at deres patent-portefølje ikke er lige så stærk som andres, især på mobil-området," siger han.

"Hvis man gerne vil spille med på det mobile område, så er det absolut nødvendigt at have styr på det med intellektuel ejendom," fortsætter han.

En stor del af Googles motivation for at opkøbe Motorola Mobility handlede om sidstnævntes patent-portefølje, som indeholdt mere end 24.000 patenter.

Den 73 milliarder kroner store aftale forventes gennemført i begyndelsen af i år, når virksomheden har opnået alle de nødvendige godkendelser.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere