Kina har nu officielt taget sit eget system til satellitnavigation i brug. Det kinesiske Beidou består indtil videre af ti satellitter, hvor halvdelen er placeret i en geostationær position over Kina. I modsætning til det amerikanske GPS, det europæiske Galileo og det russiske Glonass er der altså fokus på de lokale brugere, men inden 2015 skal Beidou også dække hele kloden.
Det kræver op mod 30 satellitter i kredsløb, og de resterende 20 satellitter skal altså sendes op i de kommende år.
Et teknisk dokument fra China Satellite Navigation Office fortæller hvordan teknologien fungerer. I princippet arbejder Beidou på samme måde som GPS, Galileo og Glonass. Indtil videre er nøjagtigheden dog begrænset til 25 meter, mens andre systemer kan levere en nøjagtighed ned til få meter.
Ifølge de kinesiske myndigheder er det gratis at bruge Beidou, men indtil videre er det ikke muligt at købe modtagere uden for Kina.
Både EU, Rusland og Kina har ønsket at etablere deres egne systemer til satellitnavigation for at komme fri af det amerikanske militære GPS, der kan blive slukket i tilfælde af konflikter.
Der bliver også sat spørgsmålstegn ved sikkerheden i GPS-teknologien. Det menes at iranerne har fået fat i en amerikansk drone ved at sende en falsk GPS-signal. Men muligheden for at forfalske signalet er sandsynligvis også til stede i Galileo, Glonass og Beidou.