Når regeringen fra nytår afskaffer multimedieskatten og genindfører de gamle skatteregler for blandt andet arbejdsgiverbetalt telefoni og it-udstyr, kommer det til gå hårdt ud over de forhandlere, som har specialiseret sig i salg af lønpakker og bruttolønsordninger.
Hos landets største it-forhandler Atea forventer direktør Søren Jensen, at salget af lønpakker i 2012 vil falde med omkring 160 millioner kroner - eller 40 procent - ud af de omring 400 millioner kroner, som bruttolønsordningerne skæppede i Ateas kasse i 2011.
»På den korte bane vil de nye skatteregler påvirke salget til de kunder, som stiller multimediegoder til rådighed for deres medarbejdere. I 2012 forventer jeg en samlet nedgang i omsætning på 40 procent ud af de 400 millioner kroner, som vi omsætter for i 2011,« siger Søren Jensen.
Han understreger dog samtidig, at Atea ikke har tænkt sig at sidde på hænderne, når det gælder salg lønpakker.
»Det er jo ikke blevet forbudt at lave bruttolønsordninger, selvom mange i markedet har fået det indtryk," siger Søren Jensen.
Han peger på, at Ateas forretning ikke kun har handlet om hjemme-pc'er.
"Vi ser nye muligheder indenfor consumerization, hvor vi fortsat tilbyder arbejdsgiverene ordninger, hvor udgiften kan deles mellem medarbejdere og virksomheden. Så vi sætter noget andet i stedet, og så må vi se, hvordan markedet udvikler sig,« siger Søren Jensen.
Han peger eksempelvis på Ateas forretningskoncept for firmamobiltelefoner, som alene i år sikrer Atea en omsætning på 30 millioner kroner.
Læs også:
It-firma ærgrer sig over afskaffelse af multimedieskat.
Aflivning af multimedieskatten kan kvæle lønpakker
Revisor: Ingen samlede it-skattelettelser til dig
Så mange danskere rammes af ny smartphone-skat