Artikel top billede

Apple udvikler fremtidens tv

Apple gør klar til at angribe tv-markedet.

Det går fremad med Apples planer om at erobre tv-markedet. Ifølge avisen Wall Street Journal har Apple-chefer haft møder med topchefer hos flere store medieselskaber i de sidste uger for at præsentere deres vision for fremtidens fjernsyn.

Apple udvikler angiveligt sit eget tv-apparat som bruger trådløs streaming-teknologi til at hente film, tv-serier og andet indhold, skriver avisen.

På møderne har Apple blandt andet præsenteret sin idé for, hvordan den samme bruger kan genkendes på tværs af telefoner, tavlecomputere og fjernsyn.

Apple har også indikeret, at man vil bruge Siri-lignende talestyring til at lade brugeren skifte kanal eller søge efter bestemte programmer.

Men det altid hemmelighedsfulde firma holder sig tilbage med konkrete detaljer om softwaren eller selve fjernsynet.

En af kilderne siger dog til avisen, at de forskellige tjenester som Apple har beskrevet også kunne leveres med nuværende teknologier, som Apples tv-boks Apple TV.

En af visionerne er, at man kan starte med at se en film på fjernsynet, sætte den på pause, og herefter fortsætte med den samme film fra samme punkt på sin smartphone eller iPad.

For Apple handler det ikke kun om at lancere et nyt tv-produkt - selskabet vil revolutionere den måde, vi ser fjernsyn på. Ligesom man har ændret smartphone-markedet med iPhone og pustet nyt liv i tablets med iPad.

Steve Jobs havde en vision om et fjernsyn, der er tæt koblet sammen med Apples mobile enheder og skulle være lettere at bruge og mere personaliseret, skriver Wall Street Journal.

Apple vil angiveligt bruge sin AirPlay-teknologi til at styre fjernsynet og streame indhold fra iPhone og iPad - uden at det er nødvendigt at tilslutte en særlig boks. Firmaet vil også integrere sin cloud-teknologi i fjernsynet.

Analytikeren Gene Munster har tidligere forudsagt, at det nye Apple-tv kører med en version af iOS og bruger en ARM-chip. Det kommer i forskellige størrelser og skal angiveligt koste omtrent det dobbelte i forhold til et almindeligt fjernsyn med samme skærmstørrelse.

Fjernsynet kommer angiveligt i slutningen af 2012, men Apple har slet ikke bekræftet at man overhovedet vil ind på tv-markedet.

Google har haft mindre held med sin Google TV-platform, som ligesom de fleste andre løsninger kræver en ekstern boks. Microsoft har allerede sin Xbox 360 konsol og forhandler angiveligt om at indbygge Kinect direkte i tv-apparater.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere