Ishøj får gratis IP-telefoni på kabelnettet

Borgerne i Ishøj Kommune kan næste år ringe gratis til hinanden med IP-telefoni over kabel-tv-nettet. Systemet bindes sammen med mobiltelefonnettet, så brugerne altid er til at få fat på.

Gratis snak hen over gaden bliver fra næste år muligt over internettet for borgerne i Ishøj Kommune.

Kommunen og bredbåndsleverandøren Arrownet har indgået en aftale om levering af IP-telefoni via kabel-tv-nettet, som 4.200 husstande allerede bruger til bredbåndsinternet.

Parterne har i flere år diskuteret muligheden for at levere telefoni gennem kabelnettet, men først nu er teknologien blevet tilstrækkelig billig.

Målet er at levere en telefoni-tjeneste, der kan erstatte den traditionelle fastnettelefon og samtidig give Ishøjs borgere mulighed for at telefonere lokalt gratis.

Arrownet står for at dirigere samtaler til andre byer eller lande ud af kabelnettet, og det skulle ifølge selskabet kunne lade sig gøre til priser, der ligger en fjerdedel under TDC's listepriser for fastnettelefoni.

Bindes sammen med mobiltelefon

Senere i 2004 binder selskabet kabelnet-løsningen sammen med et mobilabonnement, som fungerer omtrent som TDC's Duet-løsning, hvor et forgæves opkald til et fastnetnummer automatisk sendes videre til et mobilnummer.

- Det gør vi også for det tilfælde, at kabelnettet er nede, for så er telefonen død. Selvom vi har en oppetid på over 99 procent, er det derfor vigtigt at have en mobiltelefon, hvis man har brug for at ringe 112, siger Henrik Lind, administrerende direktør i Arrownet.

Han forhandler i øjeblikket med mobilselskaberne om adgang til deres netværk.

Systemet skal testes i en periode op til nytår, inden den kommercielle løsning præsenteres i første kvartal 2004.

Undgå støj på linjen

Udfordringen bliver at dedikere båndbredde til IP-telefonien, så borgerne kan tale sammen uden støj eller afbrydelser på forbindelsen. Arrownets mål er en samtalekvalitet mindst på højde med mobilsamtaler.

Før borgerne kan tale over nettet, skal de have et nyt kabelmodem, som Arrownet stiller til rådighed. Til gengæld skal de ikke købe nyt udstyr, men kan blot tilslutte deres nuværende, analoge telefoner til kabelmodemmet.

Samtidig får borgerne lov at beholde deres telefonnumre, så ændringerne opleves som små.

Prisen for at blive oprettet som IP-telefoni-kunde bliver 495 kroner, men det ligger endnu ikke fast, om nummerflytning og andre tjenester skal være inkluderet i denne pris.

Ifølge Henrik Lind vil der i første omgang være visse tjenester, eksempelvis telefonvækning, der af tekniske grunde ikke kan overføres direkte til IP-telefoni, men det vil Arrownet forsøge at ændre på i løbet af 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere