Artikel top billede

Foto: Uffe Weng

Skype-stifter vil give os gratis 4G-bredbånd

Han ændrede telefoni- og musikbranchen. Kan han gøre det samme med lynhurtigt mobilt bredbånd?

Gratis telefoni, sms og 4G-bredbånd?

Firmaet FreedomPop er dukket op som trold af en æske og lover guld og grønne skove - gratis.

Hvis det ikke var for en af firmaets investorer, ville mange sikkert ryste på hovedet og ignorere de store armbevægelser. FreedomPop får nemlig støtte fra Atomico, der er Skype-stifter Niklas Zennströms venturefirma, og derfor bør man nok ikke ignorere firmaet helt.

Niklas Zennström er i færd med at sprede sin formue fra ikke mindst Skype-salget, og pengene kan altså nu være med til at skabe et firma, der serverer gratis telefoni og mobilt 4G-internet til sine kunder. FreedomPop beskriver sig selv som et disruptive firma, der vil forsøge at ændre spillereglerne i branchen.

Aftalerne er indgået
Det er ikke oplyst, hvordan FreedomPop har tænkt sig at tjene penge, og firmaets tilstedeværelse på nettet er begrænset til et sparsom visitkort af en hjemmeside, hvilket kunne få det til at lyde som et fupnummer.

Men selv om konceptet stadig er uklart og hjemmesiden er yderst begrænset, så er det ikke en julespøg. Det bekræfter Atomico over for ComON.

FreedomPop har netop indgået en aftale med den amerikanske engros-netværksudbyder LightSquared, der har et 4G-LTE-netværk klar næste år.
 
"Internettet er en rettighed. Ikke et privilegium. Med fordelene ved LightSquareds engrosmodel kan vi opnå vores mål om at levere hurtigt og fleksibelt trådløst internet til alle til en brøkdel af prisen og meget mere enkelt, end man ser i nutidens telemarked," skriver Matt Ingrid, direktør i FreedomPop, i en pressemeddelelse.        

Hvilken brøkdel og hvem det er, der skal betale den, er det ikke lykkedes ComON at opklare.

Firnaet er allerede klar til at lancere i andet halvår af 2012 i områder af USA, som er nedprioriteret af andre teleselskaber.

FreedomPop er som udgangspunkt kun henvendt det amerikanske marked, men det er ikke usandsynligt, at firmaet skal bredere ud.
Atomico har tidligere vist interesse for trådløs teknologi. Firmaet har også investeret flere millioner i WiFi-konceptet Fon, der opfordrer folk over hele kloden til at dele en del af deres trådløse signal til andre i fællesskabet.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere