Artikel top billede

Kan du knække denne spion-kode?

Hvis du kan knække denne kode, er du måske den næste James Bond.

En britisk efterretningstjeneste med det kryptiske navn GCHQ bruger en kodeknækker-konkurrence på nettet til at lede efter nye spioner. På adressen canyoucrackit.co.uk finder man en kodet besked - uden instruktioner til, hvordan den skal afkodes. Det fremgår heller ikke umiddelbart, at GCHQ står bag.

Der er også en tæller, hvor man kan se hvor meget tid der er tilbage til at knække koden - konkurrencen løber indtil den 12. december - og mulighed for at dele udfordringen på Facebook, Twitter og Google+. Altså helt i tidens ånd.

Ifølge BBC bliver man videreledt til en rekrutteringsformular for efterretningstjenesten, hvis man har fundet den rigtige kode. Her kan man ansøge om at blive rigtig spion og prale med sine evner til at knække koder.

Det ser ud til, at man skal være britisk statsborger for at søge job hos GCHQ, og det er også et krav at man ikke tidligere er straffet for at hacke.

GCHQ har haft svært ved at tiltrække internet-eksperter og organisationen er netop nu ved at oprette en Joint Cyber Unit, der skal beskæftige sig med trusler som cyberkrig og spionage.

"Målgruppen for denne kampagne kan ikke nås med almindelige annoncer og er måske ikke klar over at GCHQ rekrutterer til denne type af jobs. De har måske de perfekte færdigheder, men er ikke selv klar over hvordan de kan bruges i en arbejdssituation, hvor de ellers har mulighed for at gøre et stort bidrag," siger en talsmand for efterretningstjenesten til BBC.

GCHQ er kendt for usædvanlige rekrutteringskampagner og har tidligere blandt andet placeret digitale postere og andet indhold i populære spil som Splinter Cell Double Agent og Call of Duty.

Her på ComON kan vi ikke afsløre den hemmelige kode, men vi kan dog afsløre at GCHQ står for Government Communications Headquarters.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere