Artikel top billede

Sådan bliver det kommende Apple-fjernsyn

Den kendte Apple-analytiker Gene Munster er sikker på, at Apple TV kommer til næste år, og han har også et bud på hvordan det nye produkt kommer til at se ud.

De mange rygter om et kommende Apple-fjernsyn har fået ny næring. Den kendte Apple-analytiker Gene Munster er helt sikker på at Apple kommer med et fjernsyn til næste år. Det skriver Business Insider.

Faktisk er han så sikker i sag, at han opfordrede tilhørerne på denne uges "Ignition: Future of Media" konference til at vente med at købe et nyt fjernsyn - fordi Apple er på vej med et revolutionerende produkt, der vil ændre hele tv-markedet.

Apple-analytikeren kan også fortælle detaljer om det kommende fjernsyn. Gene Munster mener at Apple TV bliver et fuldt udbygget tv-apparat og ikke en ekstern boks som det nuværende Apple TV, der skal kobles til et fjernsyn.

Hos Apple har man en filosofi om, at folk hader at tilslutte eksterne gadgets. Hos Apple satser man på alt-i-en-enheder - man behøver blot se på iMac, hvor computer og skærm er bygget sammen.

Munster fortæller også at Apple TV kommer i forskellige størrelser - i modsætning til mange aktuelle Apple-produkter, der er skabt efter filosofien "one-size-fits-all".

En del af Apples mål er nå ud til unge computer-entusiaster, der ikke har råd til at betale for et 50-tommers fjernsyn eller ikke har plads til det.

Den mest interessante oplysning er måske, at det kommende Apple TV vil koste dobbelt så meget som et almindeligt fjernsyn med samme skærmstørrelse, hvis man skal tro analytikeren. Det er nok sandsynligt at selv det billigste Apple TV vil koste mere end 10.000 kr.

For at forlange denne høje pris er Apple nødt til at kunne tilbyde noget, der er helt usædvanligt.

Det nye Apple TV skulle være fuldt integreret med andre Apple-enheder og -tjenester, så det bliver meget let at hente indhold fra sin iPhone eller iPad. TV'et bliver leveret med en almindelig fjernbetjening, men det kan også styres med iPhone, iPad eller Siri.

Desuden er der tale om en platform, hvor man kan downloade spil og andre applikationer samt indhold fra iTunes, App Store og iCloud.

Det menes at Apple TV vil køre med en version af iOS og dermed sandsynligvis også bruge en ARM-chip, selvom processorens strømforbrug ikke spiller den store rolle i et tv-apparat.

Munster siger at Apple TV er det første fjernsyn som "tænker ligesom dig". Du behøver ikke længere huske hvor de forskellige kanaler ligger - du vælger bare kanalnavnet.

Det ser ud til at man stadig skal modtage sit tv-signal over antenne, kabel eller satellit, selvom fjernsynet er koblet til nettet. Der er altså ikke tale om, at Apple vil satse helt på internet-tv.

Analytikeren forventer, at Apple-fjernsynet kommer hen mod slutningen af 2012. Det skulle være japanske Sharp, der skal fremstille fjernsynet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere