Hurtig billedfremvisning - IrfanView

Salgsdirektøren spørger os, hvordan han om to timer kan vise digitale foto og Photo CD billeder på et møde. Der står en ukendt Windows-pc, og han har billederne her på cd. Hvilket program skal han bruge? Læs løsningen her.

Mobil billedfremvisning

Vi skal fremvise en stribe digitale billeder om to timer på en ukendt Windows-maskine i mødelokalet. Til det bruger vi det lille program IrfanView, som kan afvikles fra cd-rom eller diskette uden installation i Windows. På den måde er vi helt sikre på det værktøj, der skal vise billederne. Vi kan planlægge fremvisningen præcist.

Det lille program kan hentes fra Internet, og det er gratis for privat anvendelse. Det understøtter alle populære billedformater samt lydfiler og video-filformater.

Diasshow

I IrfanView kan du organisere en billedserie sådan her:


  • Start programmet
  • Tast w for Slideshow.
  • I dialogboksen finder du billedfilerne, og markerer dem som du skal bruge. Du klikker på Add for at tilføje dem til listen.
  • Når du har samlet listen af billeder, som skal bruges, skal du skrive et filnavn og klikke på: Save as TXT File. Dermed bliver din billedserie gemt i en simpel tekstfil.
  • Ved forevisningen starter du programmet - henter din TXT-fil og klikker Play. Billedfremvisningen er i gang.

Før billedshowet starter, skal du have kontrolleret programmets indstilling af skift mellem billeder på tid eller klik, rækkefølge af billeder og afslutning af fremvisningen. Det gøres hurtigt i Slideshow-dialogboksen vist ovenfor.

Du kan køre dit diasshow med en kommandolinie:

a:\i-view32.exe /slideshow=a:\test-show.txt /closeslideshow

Denne linie kører diasshowet defineret i filen: test-show.txt på diskette, og der slukkes ved afslutningen. Den linie kan du anbringe i en Windows-genvej: Højre klik på skrivebordet eller klik på Filer i vindue, klik på Ny. I den åbnede menu vælger du Genvej, og derefter kan du oprette en genvej til programmet og diasshowet.

En detajle i styringen af diasshow med mus kan forvirre første gang. Venstre-museknap tager forrige billede, hvilket er "intet" ved start. Højre museknap tager næste billede. Det er smart, når man har lært det.

Hent programmet

Programmet

IrfanView har hjemmesider på adressen: http://www.irfanview.com/. Her kan programmet hentes i den nyeste version, som er nummer 3.30 fra november 2000. Programmet er gratis til privat anvendelse, men professionelle skal registrere programmet for $10.

IrfanView gør en dyd ud af at være et program. Det er en EXE-fil, som kan køres direkte uden nogen installation. Der installeres ingen DLL-filer eller andre programmer ind i windows-systemet. Dog lægger programmet sin opsætning i filen: I_VIEW32.INI i Windows-filmappe.
Uden plugins fylder programmet 700Kbyte, så det kan være på en gammel diskette.

Plugins

Plugin er en programtilføjelse, som giver programmet yderligere funktioner. Skal du for eksempel vise fotografier i Kodaks Photo CD-format i højeste opløsning skal du bruge plugin til det. IrfanView har mange funktioner, der kan tilføjes som plugins. De skal downloades separat, men kan nemt installeres.

IrfanView har en lang række andre funktioner til billedhåndtering. Men hvis dine behov er mere avancerede funktioner, da er der også mange andre programmer, der har mere at byde på.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere