Artikel top billede

Tv-producenter frygter Apple-fjernsyn

Sharp skal angiveligt fremstille det kommende Apple-fjernsyn, der ventes i midten af 2012.

Der ventes med stor spænding på Apples forventede indtog på tv-markedet. Der har længe været rygter om det nye Apple-tv, og nu kan All Things D fortælle at det er japanske Sharp, som skal fremstille fjernsynet.

Jeffries-analytiker Peter Misek fortæller at Sharp i øjeblikket er ved at ombygge en af sine fabrikker i Sakai til at producere TFT LCD-paneler til det nye fjernsyn.

Fabrikken skulle være klar til kommerciel produktion i februar 2012, og det betyder så at vi kan forvente at fjernsynet kommer på markedet i midten af året.

Men ingen kan sige hvordan fjernsynet kommer til at se ud - og tv-producenterne frygter at blive overhalet af Apple.

"De håber at undgå den samme skæbne som andre industrier og producenter som blev taget på sengen af Apple," siger Peter Misek.

Apple har tidligere vist - med lanceringen af musikafspilleren iPod, telefonen iPhone og tavlecomputeren iPad - at man er i stand til at revolutionere et eksisterende marked.

Det samme kan nu ske på fjernsyns-markedet.

"Mainstream tv-producenter er sandsynligvis 6-12 måneder bagefter selv i det mest optimistiske scenarie. Mange af dem mangler den nødvendige software og cloud-teknologi og de innovative kulturelle elementer for at kunne konkurrere effektivt," siger Misek ifølge Los Angeles Times.

Det skulle være sikkert at det kommende Apple-fjernsyn integrerer en computer og skærm i samme enhed. Det kommer sandsynligvis til at køre med en version af iOS.

Wall Street Journal har tidligere bragt en historie om, at Apple arbejder på en ny teknologi til at levere video til fjernsyn, og overvejer at lancere en form for abonnements-baseret tv-tjeneste.
 
Den afgående Apple-chef Steve Jobs har da også tidligere udtalt, at det giver god mening for Apple at integrere sin teknologi i fjernsyn.
 
Apple har som bekendt allerede sin Apple TV-boks, som kobles til fjernsynet og giver adgang til film og musik fra iTunes og andet online-indhold. Det betyder også, at Apple allerede har mange partnerskaber med filmselskaber og tv-produktionsfirmaer.
 
Det er prisen på LCD-skærme, der ifølge rygterne har forsinket Apple. Det gælder angiveligt for alle iOS-baserede produkter i de sidste mange år.

Apple overvejede angiveligt at lancere en tavlecomputer for fem-seks år siden, men skærmen kostede stadig for meget. Derfor kom Apple i stedet med sin iPhone med et mindre LCD-display.
 
Nu er LCD-paneler efterhånden så billige, at man kan forestille sig et 15- eller 19-tommers touchscreen-tv med iOS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere